Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok maguk döntöttek arról, hogy megfagyjanak

Pörge Béla

2017.01.17. 14:28

Nenad Ivanisevic, szerb szociálisügyi államtitkár szerint csak azok az illegális bevándorlók fagyoskodnak Szerbiában, akik nem hajlandóak menekültszállásokra vagy befogadóközpontokba menni.
BELGRÁD, 14:28

Nenad Ivanisevic, szerb szociálisügyi államtitkár szerint csak azok az illegális bevándorlók fagyoskodnak Szerbiában, akik nem hajlandóak menekültszállásokra vagy befogadóközpontokba menni.

Mintegy 400-500 migráns van Szerbiában, aki a rendkívül hideg időjárás ellenére sem hajlandó a befogadóközpontokba vonulni, ők a szabad ég alatt, sátrakban, elhagyatott épületekben húzzák meg magukat"

— mondta Ivanisevic a szerb közszolgálati TV-ben.

Az államtitkár hozzáfűzte, hogy az illegális bevándorlók nem hajlandóak elárulni, miért választják inkább a fagyoskodást. Menekültügyi szakértők korábban azt mondták, a migránsok feltehetőleg attól félnek, hogy a központokból könnyebben lehet majd őket deportálni, kitoloncolni, míg a főbb útvonalak mentén, illetve a magyar-szerb határ térségében nagyobb esélyt látnak arra, hogy embercsempészek segítségével az Európai Unióba jussanak.

A központokban napi háromszori étkezést, gyógyszereket és tisztálkodási lehetőséget biztosítanak az embereknek. Azok, akik úgy döntöttek, hogy a központokon kívül maradnak, maguk döntöttek arról, hogy megfagyjanak"

— emelte ki Nenad Ivanisevic.

Szerbiát az utóbbi néhány hétben több emberi jogi szervezet is bírálta, amiért nem gondoskodik a fagyoskodó migránsokról, a szerbiai menekültügyi főbiztosság ugyanakkor azt közölte, mindenkinek segítséget nyújtanak, aki kéri, mindenki számára van hely a befogadóközpontokban, erőszakkal azonban senkit nem fognak semmire sem kényszeríteni.

Az utóbbi egy évben több mint egymillió illegális bevándorló érkezett Nyugat-Európába az ellenőrizetlen migránsáradattal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére