Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok "nem itt fogják megtalálni Eldorádót"

888.hu

2018.04.22. 09:08

Eltorlaszolta a francia Alpokban található Échelle-hágót az Indentitárius Nemzedék (GI) francia bevándorlásellenes szervezet mintegy száz aktivistája, akik szombat reggel mentek fel a francia-olasz határon lévõ hágóra, azzal a céllal, hogy egyetlen illegális bevándorló se léphessen Franciaország területére.
NÉVACHE, 9:08

Eltorlaszolta a francia Alpokban található Échelle-hágót az Indentitárius Nemzedék (GI) francia bevándorlásellenes szervezet mintegy száz aktivistája, akik szombat reggel mentek fel a francia-olasz határon lévő hágóra, azzal a céllal, hogy egyetlen illegális bevándorló se léphessen Franciaország területére.

Ez a hágó "az illegális bevándorlók stratégiai átkelőpontja" – mondta Romain Espino, a GI egyik szóvivője az AFP francia hírügynökségnek, egyben bírálva "a hatóságok gyávaságát".

Egy kis akarattal ellenőrizni lehetne a bevándorlást és a határokat"

– tette hozzá.

Az AFP úgy tudja, hogy a többségében franciákból álló csoportban magyarok, olaszok, dánok, osztrákok, angolok és németek is vannak.

Az aktivisták hótalpon jutottak fel a hágóra, építkezéseken használt műanyag rácsokból "jelképes határt" húztak fel, és a hágón akarják tölteni legalább a hétvégét, hogy jelezzék az esetleges bevándorlóknak, hogy

a határ zárva, és haza kell térniük".

A hegyoldalon egy óriás transzparenst feszítettek ki, amelyen vörös alapon fehér betűkkel ez az üzenet olvasható angolul.

Ha a migránsok mégis át akarnak kelni, hívni fogjuk a csendőrséget. [...] Azután az igazságszolgáltatás teszi majd a dolgát"

– jelentette ki Romain Espino.

A GI által bérelt két helikopter repült el napközben a helyszín felett. Később drónok, vasárnap pedig egy kétüléses repülő fog őrködni.

"Meg kell magyarázni az esetleges bevándorlóknak, hogy az az embertelenség, ha elhitetik a Földközi-tengeren vagy a behavazott Alpokon átkelő emberekkel, hogy ezek az útvonalak egyáltalán nem veszélyesek. Ez nem igaz" – jelentette ki Espino.

Nem fogják megtalálni Eldorádót, ez erkölcstelen. Ennek a franciák fizetik meg az árát"

– tette hozzá.

Hautes-Alpes megye prefektúrája szerint az akció "eddig békésen zajlott", és az aktivisták egy része kora estére elhagyta a helyszínt.

"A prefektúra és a rendvédelmi erők továbbra is éberen figyelik az akció lebonyolítását, hogy megakadályozzák a közrend bármilyen megzavarását és garantálják a jog betartását" – áll a prefektúra közleményében.

Egy éve Hautes-Alpes megyébe egyre több fiatal érkezik, főként Guineából és Elefántcsontpartról. A francia hatóságok szerint 315 illegális bevándorlót toloncoltak vissza Olaszországba 2016-ban, 2017-ben pedig 1900-at.

A francia-olasz határ teljes hosszán továbbra is erős a migrációs nyomás – közölte péntek este Gérard Collomb francia belügyminiszter, emlékeztetve, hogy 50 ezer kérelmet utasítottak vissza 2017-ben.

"Úgy döntöttünk, hogy fél évre megújítjuk a határellenőrzést" – mondta a miniszter a menedékjogi és bevándorlási törvénytervezet parlamenti vitájában. A vitatott törvénytervezetet a jobboldal túl elnézőnek, a baloldal pedig embertelennek tartja.

A 2012-ben alapított Identitárius Nemzedék 2017 júliusában Defend Europe (Védjük meg Európát) kampánya keretében kibérelte a C-Star nevű hajót, hogy elriassza a civil szervezeteket a tengeren történő segítségnyújtástól. A mozgalom kedveli a nagy médiavisszhangot kiváltó akciókat, 2016 szeptemberében például falat emeltek Montpellier-ben egy befogadó központnak szánt épület bejárata előtt. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére