Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nagy Merkel-terv

888.hu

2016.04.22. 14:08

Németország célja nem más, mint hogy kiselejtezze a migránsokat.

Merkel gyakran hangoztatja, hogy határozott szándéka az európai migránsválság megoldása, vagy legalábbis enyhítése. Az Európai Unió és Törökország közti megegyezés azonnali és drasztikus hatást gyakorol a Szíriai menekültválságra. Elmagyarázzuk, hogy miért.

A megegyezés értelmében Németország menedékjogot biztosít 500 000 szíriai menekültnek, akiket Törökországban regisztráltak, majd a regisztrációt követően kicserélik őket már Európában tartózkodó, ám kevésbé hasznosítható migránsra. Németország elvárja, hogy nagy számú menekültek érkezzenek Törökországból. A Törökországban regisztrált menedékkérők közül ki fogják válogatni azokat, akik a legképzettebbek, hiszen a német gazdaságnak elsősorban képzett munkaerőre van szükség. Cserébe Törökország befogad minden egyes menekültet, akit Európából toloncolnak vissza.

Európa legsúlyosabb válsága

Európa, a posztmodern kor legsúlyosabb válságával találta szembe magát; 2015 januárja és júniusa között 120 ezer menedékkérő érkezett Görögországba. Augusztusban már 108 ezer, és szeptemberben ez a szám elérte a 153 ezret. Megközelítőleg ma már 1 millió illegális migráns található Európában. A balkáni államok egyszerűen nem tudtak megbirkózni egy ekkora emberáradattal, mely Nyugat-Európa irányába tartott, természetesen Magyarországon át. 

Hogyan oldjuk meg a válságot?

A politika meglehetősen későn kezdte meg a migránsválság kezelést. Három alaposan elkülöníthető álláspont körvonalazódott.

  • Kezdetben főleg a migráció által súlyoson érintett országok vezetői amellett kardoskodtak, hogy az EU külső határait mindenképp meg kell védeni, akár még fallal és katonákkal is. 

 

  • A Nyugat – európai politikusok, leginkább a sajtó nyomására folyamatosan kritizálták azokat a politikusokat, akik kerítéssel és megerősített határőrséggel kívánták kezelni a problémát.

 

  • Az előrelátó stratégák a menekültválság kezelésre azt a javaslatot tették, hogy Szíria, Líbia, Pakisztán, Afganisztán központi kormányainak a megerősítésével kellene foglalkoznia az Európai Uniónak, nem zárva ki a katonai beavatkozás lehetőségét sem. A közös európai hadsereg hiánya keresztülhúzta ezt a tervet. 

 

Mit javasolt Merkel?

Megközelítőleg 2 millió szír migráns regisztrálása és ellenőrzött körülmények közti szétosztását.  Így Törökország és az EU között megoszlik a teher, és a felelősség is. A német kvóta félmillió migráns befogadását jelenti. A migránsútvonalak ellenőrzése, Törökország támogatása, és vízummentesség bevezetése a merkeli javaslat központi elemeit képezik. 

Törökországban már előzőleg regisztrálják a migránsokat, felmérve szellemi képességeiket is, így Németországba megfelelően képzett migráns munkaerő érkezik majd. Így jön el a több százezer migráns agysebész ideje. Kritikusok szerint ez egyenlő a posztmodern emberkereskedelemmel, és kevésbé humanitárius megoldás. 

Az egyezménynek két győztese van igazán:

Németország: Több százezer olcsó, és megfelelően képzett munkaerőre tesz szert, teljesen ingyen, hiszen Törökországot az EU fizeti meg ezért.

Törökország: Amellett, hogy most ő Európa legnagyobb védőbástyája- mely jelentős zsarolási pozíciót jelent, képes lesz a nemzetközi porondon kezelni azokat a válságokat melyeket ő idézett elő a múltban. Akár konfliktusát a görögökkel, a kurdokkal, az örményekkel. Tehát Törökország évszázados problémáit egycsapásra megoldja Németország, melyhez az Európai Unió vidáman asszisztál. 

(ESI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére