Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német alkancelláron felbuzdulva Macron is beszólt az amerikaiaknak a drága gáz miatt

888.hu

2022.10.17. 13:00

Túl drága a cucc és ez nem tetszik nekik.

 

Emmanuel Macron francia elnök szerint az európai nemzeteknek szorosabbra kellene fűzni a viszonyt az ázsiai gazdaságokkal, hogy ezzel rávegyék az Egyesült Államokat és Norvégiát a „barátságosabb viszonyra” – azaz arra, hogy olcsóbban adják az energiahordozókat – írja a Bloomberg.

Macron erről egy október eleji, párizsi konferencián beszélt. A francia elnök szerint az Oroszországot szankcionáló országok „szabadságharcosok”, de megoszlanak fogyasztókra és termelőkre, ami a fosszilis energiahordozókat illeti.

 

A mély barátság jegyében üzenjük az amerikaiaknak és a norvégoknak: nagyszerűek vagytok, elláttok minket energiahordozókkal, de az nem fog sokáig menni, hogy saját, belső piacotokhoz képest négyszeres áron kínáljátok ezt. A barátság nem ezt jelenti.”

– szögezte le Macron.

 

Hozzátette: a kérdést Franciaország szeretné megvitatni a következő G7-csúcstalálkozón. A francia elnök szerint a „gázpiac jelenleg nem nagyon létezik”, ezért a világ vezető gazdaságainak érdemes lenne visszatérnie az „értelmes” energiaárakhoz.

 

Nemrég Robert „zuhanyozz gyorsabban” Habeck német alkancellár és gazdasági miniszter is hasonló gondolatokat fogalmazott meg. Azzal vádolta az Egyesült Államokat és más „baráti” gázszállító államokat, hogy csillagászati árakat szabtak a szállításokra, azt sugallva, hogy hasznot húznak az ukrajnai háború következményeiből.

 

Egyes országok, köztük baráti országok is, néha csillagászati árakat kérnek el [a gázért]. Ez természetesen problémákkal jár, amelyekről beszélnünk kell.”

– mondta a gazdasági miniszter a NOZ című regionális német lapnak adott, szerdán megjelent interjújában, amelyet az NBC News szemlézett.

 

Több szolidaritást kért az Egyesült Államoktól, amikor az energiahiányos európai szövetségesei megsegítéséről van szó.

 

Az Egyesült Államok kapcsolatba lépett velünk, amikor az olajárak felszöktek, és ennek következtében az európai nemzeti olajtartalékok megcsapolásra kerültek. Úgy gondolom, hogy ez a szolidaritás a gázárak fékezésére is jó lenne.”

– fogalmazott.

 

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére