Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német baloldal kiutasíttatná Németországból a konzervatívok támogatásáról beszélõ amerikai nagykövetet

Vincze Viktor Attila

2018.06.06. 12:19

A német balliberális politikai pártok - eddig példátlan módon - kéretlen és meg nem engedhetõ amerikai politikai beavatkozásról beszélnek, valamint az USA nagykövetének a kiutasítását követelik, miután Trump elnök új berlini nagykövete, Richard Grenell arról mert beszélni, hogy támogatni kell a jelenlegi elit ellen lázadó európai konzervatív erõk megerõsödését.
BERLIN, 12:19

A német balliberális politikai pártok – eddig példátlan módon – kéretlen és meg nem engedhető amerikai politikai beavatkozásról beszélnek, valamint az USA nagykövetének a kiutasítását követelik, miután Trump elnök új berlini nagykövete, Richard Grenell arról mert beszélni, hogy támogatni kell a jelenlegi elit ellen lázadó európai konzervatív erők megerősödését.

Mélypontra süllyedtek az amerikai-német kapcsolatok, amit jól jelez az, hogy a német baloldali pártok – köztük a kormánykoalíció részét képező SPD is – olyan USA-ellenes nyilatkozatokat tesznek, amelyekre évtizedek óta nem volt példa Németországban. 

A német balliberális pártok tiltakozását az Európára kivetett amerikai védővámok mellett az váltotta ki, hogy a Trump-adminisztráció új berlini nagykövete, Richard Grenell egy nyilatkozatában arról beszélt, hogy az egyik feladatának azt tekinti, hogy segítse a jelenlegi elit ellen lázadó konzervatívokat Európában. Az amerikai nagykövet a Breitbart lapnak nyilatkozva beszélt az európai konzervatívok megerősítésének a szükségességéről, mivel az szerinte – a baloldal hibás politikája miatt – egyébként is elkerülhetetlenül be fog következni.

A Merkel vezette kormánykoalíció baloldali tagjának, az SPD-nek a képviselője, az Európai Parlament volt elnöke, Martin Schulz szinte azonnal elítélte az amerikai nagykövetet a konzervatív jobboldalt támogató véleménye miatt.

Grenell egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy diplomata, hanem sokkal inkább úgy, mint egy szélsőjobboldali hivatalnok a gyarmatokon. Ha a washingtoni német nagykövet azt mondaná, hogy azért van ott, hogy megerősítse a demokratákat, akkor őt azonnal kiutasítanák az országból"

– közölte Angela Merkel korábbi kihívója és jelenlegi koalíciós politikustársa, Martin Schulz.

Megszólalt az ügyben többek között Ralf Stegner, a Schleswig-Holstein tartománybeli SPD vezetője is, aki Grenell nagykövetet "a szélsőjobboldali pártok választási kampányharcosának" titulálta.

Egy másik SPD-s képviselő, Thorsten Schäfer-Gümbel szerint pedig: 

Az európai állampolgároknak nincs szükségük egy Trump-vazallusra, aki megmondja nekik, hogy kire kell szavazniuk. Egy amerikai nagykövet, aki ilyen mértékben beavatkozik a demokratikus folyamatokba, az óriási hibát követ el."

A legdurvább hangnemben a volt NDK pártállam utódszervezeteként működő baloldali Linke vezetője, Sahra Wagenknecht nyilatkozott az amerikai nagykövetről.

Egy olyasvalaki, mint az amerikai nagykövet, Richard Grenell, aki azt gondolja magáról, hogy ő uralkodik Európán és aki azt hiszi, hogy ő dönti el, hogy ki kormányozzon itt, az nem maradhat továbbra is diplomataként Németországban. Ha a kormány komolyan veszi országunk demokratikus szuverenitását, akkor nemcsak kávézgat Grenell-lel, hanem azonnal ki is utasítja"

– mondta a német szélsőbaloldali párt képviselője. 

Érdekes módon, amikor demokrata párti amerikai elnökök nagykövetei a balliberális oldal mellett álltak ki az elmúlt években, akkor egyetlen európai balliberális párt sem tiltakozott a kéretlen amerikai beavatkozás ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére