Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német baloldal kiutasíttatná Németországból a konzervatívok támogatásáról beszélõ amerikai nagykövetet

Vincze Viktor Attila

2018.06.06. 12:19

A német balliberális politikai pártok - eddig példátlan módon - kéretlen és meg nem engedhetõ amerikai politikai beavatkozásról beszélnek, valamint az USA nagykövetének a kiutasítását követelik, miután Trump elnök új berlini nagykövete, Richard Grenell arról mert beszélni, hogy támogatni kell a jelenlegi elit ellen lázadó európai konzervatív erõk megerõsödését.
BERLIN, 12:19

A német balliberális politikai pártok – eddig példátlan módon – kéretlen és meg nem engedhető amerikai politikai beavatkozásról beszélnek, valamint az USA nagykövetének a kiutasítását követelik, miután Trump elnök új berlini nagykövete, Richard Grenell arról mert beszélni, hogy támogatni kell a jelenlegi elit ellen lázadó európai konzervatív erők megerősödését.

Mélypontra süllyedtek az amerikai-német kapcsolatok, amit jól jelez az, hogy a német baloldali pártok – köztük a kormánykoalíció részét képező SPD is – olyan USA-ellenes nyilatkozatokat tesznek, amelyekre évtizedek óta nem volt példa Németországban. 

A német balliberális pártok tiltakozását az Európára kivetett amerikai védővámok mellett az váltotta ki, hogy a Trump-adminisztráció új berlini nagykövete, Richard Grenell egy nyilatkozatában arról beszélt, hogy az egyik feladatának azt tekinti, hogy segítse a jelenlegi elit ellen lázadó konzervatívokat Európában. Az amerikai nagykövet a Breitbart lapnak nyilatkozva beszélt az európai konzervatívok megerősítésének a szükségességéről, mivel az szerinte – a baloldal hibás politikája miatt – egyébként is elkerülhetetlenül be fog következni.

A Merkel vezette kormánykoalíció baloldali tagjának, az SPD-nek a képviselője, az Európai Parlament volt elnöke, Martin Schulz szinte azonnal elítélte az amerikai nagykövetet a konzervatív jobboldalt támogató véleménye miatt.

Grenell egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy diplomata, hanem sokkal inkább úgy, mint egy szélsőjobboldali hivatalnok a gyarmatokon. Ha a washingtoni német nagykövet azt mondaná, hogy azért van ott, hogy megerősítse a demokratákat, akkor őt azonnal kiutasítanák az országból"

– közölte Angela Merkel korábbi kihívója és jelenlegi koalíciós politikustársa, Martin Schulz.

Megszólalt az ügyben többek között Ralf Stegner, a Schleswig-Holstein tartománybeli SPD vezetője is, aki Grenell nagykövetet "a szélsőjobboldali pártok választási kampányharcosának" titulálta.

Egy másik SPD-s képviselő, Thorsten Schäfer-Gümbel szerint pedig: 

Az európai állampolgároknak nincs szükségük egy Trump-vazallusra, aki megmondja nekik, hogy kire kell szavazniuk. Egy amerikai nagykövet, aki ilyen mértékben beavatkozik a demokratikus folyamatokba, az óriási hibát követ el."

A legdurvább hangnemben a volt NDK pártállam utódszervezeteként működő baloldali Linke vezetője, Sahra Wagenknecht nyilatkozott az amerikai nagykövetről.

Egy olyasvalaki, mint az amerikai nagykövet, Richard Grenell, aki azt gondolja magáról, hogy ő uralkodik Európán és aki azt hiszi, hogy ő dönti el, hogy ki kormányozzon itt, az nem maradhat továbbra is diplomataként Németországban. Ha a kormány komolyan veszi országunk demokratikus szuverenitását, akkor nemcsak kávézgat Grenell-lel, hanem azonnal ki is utasítja"

– mondta a német szélsőbaloldali párt képviselője. 

Érdekes módon, amikor demokrata párti amerikai elnökök nagykövetei a balliberális oldal mellett álltak ki az elmúlt években, akkor egyetlen európai balliberális párt sem tiltakozott a kéretlen amerikai beavatkozás ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére