Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A német Zöldek teljesen megõrültek

Horváth József György

2016.06.12. 21:28

Németországban bojkottot hirdetett a nemzeti zászló használatára a labdarúgó Európa-bajnokság idejére az ellenzéki Zöldek egyik tartományi ifjúsági szervezete, a kezdeményezés felháborodást váltott ki.
BERLIN, 21:28

Németországban bojkottot hirdetett a nemzeti zászló használatára a labdarúgó Európa-bajnokság idejére az ellenzéki Zöldek egyik tartományi ifjúsági szervezete, a kezdeményezés felháborodást váltott ki.

A Zöldek Rajna-vidék-Pfalz tartományi ifjúsági szervezete (Die Grüne Jugend) a hét végén egy közösségi portálon Hazafiság=nacionalizmus - Focirajongók, le a zászlókkal! címmel felhívást tett közzé, amelyben felszólították a szurkolókat, hogy az Eb idején ne engedjenek teret a nacionalista eszméknek.

Kiemelték, hogy aki hazafiként határozza meg magát, egyben kirekeszt mindenkit, akiről azt gondolja, hogy nem tartozik a hazájához, és ez súlyos következményekhez vezethet, amikor a hazafiság agresszív formában jelenik meg, és a kívülállóként értelmezett másokat ellenségnek bélyegzi.

A felhívás megütközést váltott ki egyebek mellett a kormányzó Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) soraiban. Peter Altmaier kancelláriaminiszter, CDU-s politikus vasárnap egy másik közösségi portálon írt bejegyzésében úgy vélte, a Zöldek ifjúsági szervezetnének még nem sikerült megértenie, hogy a mai focirajongók zászlói éppen annak az ellentétét jelentik, mint amit a német történelem egyes korábbi szakaszaiban lengetett nemzeti lobogók jelentettek, vagyis a mai fekete-vörös-arany trikolor a világra nyitott, rokonszenves Németország jelképe.

Andreas Scheuer, a CSU főtitkára pedig azt írta, hogy inkább legyünk patrióták, mint idióták.

A Zöldek Rajna-vidék-Pfalz tartományi ifjúsági szervezetének vasárnapi állásfoglalása szerint a kezdeményezésre érkezett több ezer gyűlölködő kommentár is azt mutatja, hogy a nagy labdarúgó tornák idején eluralkodó "party-patriotizmus" veszélyes, és sokan vannak, akik a nemzeti válogatott melletti szurkolás mögé rejtik nacionalizmusukat.

Hozzátették, hogy állításukat "tudományos tények" is alátámasztják, például egy kutatás kimutatta, hogy a 2006-os németországi labdarúgó-világbajnokság idején a nemzeti trikolór igen széles körű használatának formájában megjelent hazafiság az erőszakos, idegenellenes nacionalizmus erősödésének is kedvezett. Szerintük ezt jelzi, hogy abban az évben új csúcsra emelkedett a szélsőjobboldali indíttatású bűncselekmények száma.

Vajon mi lesz a következő célpontja az ifjú Zöldeknek? Talán a nemzeti himnusz?

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére