Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek a legjobban a migránsok integrációja miatt aggódnak

888.hu

2017.08.25. 18:58

Németországban tavaly után az idén is a bevándorlást és az integrációt tartja a legnagyobb társadalmi kihívásnak a lakosság többsége - mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.
BERLIN, 18:58

Németországban tavaly után az idén is a bevándorlást és az integrációt tartja a legnagyobb társadalmi kihívásnak a lakosság többsége – mutatta ki egy pénteken ismertetett felmérés.

A GfK nonprofit piackutatási egyesület (GfK Verein, a GfK nemzetközi piac-, és közvélemény-kutató társaság többségi tulajdonosa) felmérése szerint a németek 56 százaléka gondolja azt, hogy a bevándorlás és a bevándorlók társadalmi beilleszkedése a leginkább sürgető közös feladat.

Ez ugyan jelentős csökkenés 2016-hoz képest, amikor 83 százalék nevezte meg a bevándorlást és az integrációt legfontosabb feladatként, de meghaladja a 2015-ben mért 35 százalékot.

A balkáni migrációs útvonal és az EU-Törökország menekültügyi megállapodás óta sokkal kevesebb menedékkérő érkezik az országba, de sok német továbbra is fontos társadalmi feladatnak tartja az menekültek integrációját – magyarázta az adatok alakulását Raimund Wildnert, a GfK Verein ügyvezetője az egyesület közleménye szerint.

A legfontosabb kihívások rangsorában a szegénység áll, a második helyen a németek 17 százaléka tartja ezt a legnagyobb gondnak, ami 7 százalékpontos növekedés tavalyhoz képest és a legmagasabb érték az 1992 óta évente elvégzett felmérés történetében. Főleg az időskori elszegényedés veszélye kelt aggodalmat a németek körében.

A harmadik helyen a bűnözés áll, 16 százalékkal, ami 6 százalékpontos növekedés éves összevetésben.

A negyedik leggyakrabban említett társadalmi probléma a munkanélküliség, az ötödik a nyugdíjak ügye, a hatodik helyen az árak és a vásárlóerő alakulása áll, míg a hetedik helyen az oktatáspolitika, a nyolcadik helyen a szociális ellátórendszerek állapota, a kilencedik helyen pedig a külpolitika és az Európa-politika következik.

Most először bekerült a tíz leggyakrabban említett társadalmi kihívás közé a terrorizmus, a németek 9 százaléka tartja ezt a legnagyobb gondnak, ami 5 százalékpontos növekedés a tavalyihoz képest, és legfőképpen annak tulajdonítható, hogy az előző – tavaly tavasszal végzett – felmérés óta Németország is az iszlamista terrorizmus célkeresztjébe került.

A Nemzetek kihívásai 2017 (Challenges of Nations 2017) nevű felméréshez világszerte 24 országban készítettek interjúkat, összesen 27 500-at. Mindenkitől azt kérdezték: "Ön szerint melyek a legfontosabb feladatok, amelyeket ma (az adott országban) meg kell oldani?". A közlemény szerint Magyarországon nem készítettek ilyen interjúkat.

A bevándorlás és az integráció ugyan valamennyi országot együttvéve nem került be a legfontosabbnak tartott társadalmi kihívások tízes rangsorába, de az első számú feladatnak tartják Németország mellett Ausztriában, Svédországban, Svájcban és az Egyesült Államokban is.

A globális rangsort a munkanélküliség vezeti 24 százalékos aránnyal.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére