Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek egy kis pénzért cserébe bármikor romba döntik Európát és a hazájukat

Bokor Gábor

2018.11.27. 17:40

A németek már bizonyítottan is saját maguk alatt vágják a fát, ugyanis hosszas oknyomozás után kiderült, hogy az ország közel-keleti képviseletein rendszeresen állítanak ki hamis papírokat olyanoknak, akik a jobb élet reményében akarnak átjutni Európába.

Angela Merkel uralma alatt nemcsak a közbiztonság zuhant a mélybe Németországban, hanem a korrupció is elharapódzott. Óriási feszültséget okozott a Merkelisztánnak is csúfolt nyugat-európai államban, hogy sokan a bevándorlási hullámot meglovagolva akartak meggazdagodni. Itt elsősorban nem az embercsempészekre kell gondolni, hanem azokra a korrupt hivatalnokokra, akik a hazájuk biztonságát sutba dobva egy kis kenőpénzért cserébe mindenkinek megadták a menedékjogot, hadd maradjanak szépen náluk.

A legemlékezetesebb eset tavasszal derült ki. Egy brémai menekültügyi hivatalnok szó szerint termékként árulta a menedékjogot, ezáltal 2000 olyan menedékkérő jutott letelepedési engedélyhez, akiknek a szabályok értelmében nem járt volna a német állam védelme. Az ügyet még pikánsabbá tette, hogy a fent említett bevándorlók zömének nem is Brémában kellett volna benyújtania a menedékkérelmét, azonban szervezetten, buszokkal szállították őket a korrupt hivatalnokhoz, mondván ott biztos "helyesen" bírálják majd el az ügyüket. 

Azonban ez csak a jéghegy csúcsa volt, hiszen kiderült, hogy Németország közel-keleti kirendeltségein, a konzulátusokon és a nagykövetségeken is szédületes sebességgel pörgött a korrupció. A friss jelentések szerint az intézmények sokszor az embercsempészekkel is összedolgoztak, hamis vízumokat és egyéb okmányokat adtak el, hogy minél több, menedékjogra nem jogosult migráns tudjon Németországba költözni. 

A Spiegel német lap a közel-keleti német konzulátusokat nemes egyszerűséggel az embercsempészettel szembeni harc legnagyobb Achilles-ínjának nevezte el, majd az ott dolgozókról úgy írtak, mint a leggyengébb láncszemek, hiszen nemhogy nem akadályozzák meg az embercsempészek munkáját, de térítésért cserébe még segítenek is nekik. 

Példaként említik az Erbílben (iraki Kurdisztán nem hivatalos fővárosa) működő német konzulátust, ahol a nyomozásuk szerint a legtöbb visszaélés és csalás történt. Az ottani embercsempészek azt ajánlották fel a Németországba migrálni vágyóknak, hogy 3000 és 13000 dollár közötti összegért lefizetik a konzulátus alkalmazottjait, így hozzájuthatnak a szükséges papírokhoz, amik segítségével Németországba mehetnek és nem kell ott kérvényezniük a menedékkérelmet, majd a vízumot és más egyéb okmányokat. 

A lap nyomozása rámutatott, hogy 2017 augusztusa és decembere között zökkenőmentesen ment a csalássorozat, azonban akkor már olyan méreteket öltött az illegális iparág, hogy feltűnt a külügyminisztérium dolgozóinak is, akik vizsgálatot indítottak az ügyben. A lap úgy tudja, hiába gyanúsították meg az ottani dolgozókat a csalással, ők továbbra is a konzulátuson dolgoznak. 

Nem kirívó eset

Ugyancsak hasonló dolog történt Bejrútban, Libanon fővárosában is. A jelentések szerint az ottani német konzulátuson dolgozott egy Mohamad J.-ként nevesített férfi, akiről bebizonyították, hogy 2014 decembere és 2015 májusa között működött igazán aktívan, akkor osztotta ki a legtöbb engedély nélküli vízumot.

A férfit végül Németországba szállították, ahol 11 ügyben emelnek majd vádat ellene, azonban szakértők szerint ennél sokkal több visszaélést is elkövethetett Mohamad, akár több mint kétszáz bűntényt is végrehajthatott a férfi. A tárgyalás során Mohamad J.-t nem vették őrizetbe, szabadon közlekedhet Németországban. 

Külön érdekesség, hogy a németek nem lelkendeznek, mikor kiderül egy ilyen ügy és nem indítanak egyből nyomozást. A Spiegel felemleget egy esetet, mikor a hatóságok csak akkor voltak hajlandóak vizsgálatot indítani az ügyben, mikor már a német országos csatorna, a WDR is sugárzott egy adást a botrányról.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére