Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek elhalasztanák Deutsch Tamás kizárását a néppárti frakcióból

888

2020.12.16. 15:18

A német kereszténydemokraták (CDU) attól tartanak, hogy egy újabb konfliktus a Fidesszel megakaszthatja az uniós mentőcsomag ratifikációját.

A Mandiner cikke szerint az Európai Néppárt CDU delegációja a Deutsch Tamás kizárásáról szóló bizalmi szavazás elhalasztását kérheti szerdán. Eredetileg a szerda esti frakcióülésén döntöttek volna Deutsch tagságáról.

„Ha nincs semmi takargatnivalód, akkor nem kell félned. Én jól emlékszem, hogy a Gestapónak és az ÁVO-nak ugyanez volt a jelszava” – fogalmazott korábban a Magyar Nemzetnek adott interjúban Deutsch, majd az ATV adásában is Manfred Weber azon kijelentése kapcsán, miszerint akinek nincs takargatnivalója, annak nem kell tartani a jogállamisági eljárástól.

A 23 EP-képviselőből álló CDU delegáció kedden reggel ülésezett, és az Euronews szerint a német CDU-delegáció „nem sietne a szavazással Deutsch ügyében, inkább elhalasztanák azt”. A szerdán délután hatkor kezdődő néppárti frakcióülésen lesz vita Deutsch ügyében, ám szavazásra nem biztos, hogy sor kerül. Ezt megelőzően a néppárti küldöttségek vezetői szűk körben is találkoznak.

„Én annak vagyok a híve, hogy mindent vitassunk meg. Azonban nem kell azonnal, az érzelmekre alapozva döntést hozni. További megbeszélésekre kellene kihasználni az újévi időszakot” – mondta Daniel Casparyt, a német néppárti képviselőcsoport vezetője. A frakcióvezető az újságnak leszögezte, bízik abban, hogy Deutsch Tamás őszintén bocsánatot kér majd. Deutsch Tamás azóta másodszor is bocsánatot kért a Néppárttól és visszavonta állításait.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére