Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek keresztülhúzhatják a magukat fiatalkorúnak hazudó migránsok számításait

Tóth Dalma

2019.01.22. 14:45

A német orvosok tavaly visszautasították, hogy röntgennel vizsgálják meg az egyedül érkezõ, állítólag kiskorú migránsok pontos életkorát. Az egészségügyi minisztérium ezért most 1 millió eurót költ egy tanulmányra, amiben azt kutatják, ultrahanggal hogyan lehetne megállapítani az illegális bevándorlók életkorát.

A migránsok további sorsára vonatkozóan nagy befolyással bír az életkoruk. Például a Németországba kísérő nélkül érkező 18 év alatti migránsokat nem lehet kitoloncolni, sőt joguk van iskolába járni vagy azonnal elkezdeni egy képzést.

A németek már egy ideje vitatkoznak az életkorvizsgálatról, amit kötelezővé szeretnének tenni az egyedül érkező kiskorú migránsok számára. Jelenleg önkéntes alapon zajlik a dolog, és tartományonként változhat, hogy milyen tesztet végeznek. Az életkor meghatározása akkor kötelező, ha az illető bűncselekményt követett el, az orvosok ilyen esetben röntgenfelvételeket készítenek és abból következtetnek a migráns életkorára.

Még a Szövetségi Orvosi Kamara is elutasította az egészségügyi minisztérium azon kezdeményezését, miszerint kötelezővé tették volna a vizsgálatot. Az indok az volt, hogy az eljárás etikátlan lenne és a migránsok személyes integritását sértenék meg vele. A röntgenvizsgálat kritikusai szerint a sugárzás kárt okoz a testben és az eredmény sem teljesen megbízható.

Az emberi csontváz egyes részei és a csontozat egészének csontfejlődése között nagyon szoros kapcsolat van, ezért a röntgenfelvételekből következtetéseket lehet levonni az illető életkorára vonatkozóan. Az orvosok szerint azonban akár 3 év eltérés is adódhat, azaz, ha valakiről azt állítják 18 éves, akkor elképzelhető, hogy 15 és 21 év között van valahol. Ezért lenne fontos egyébként, hogy ne csak egyféle módszerrel vizsgálják a migránsok életkorát. Sokat segíthet az életkor pontosításában a nemi érettség vizsgálata, az általános belgyógyászati vizsgálat, fogászati vizsgálat, pszichológiai vizsgálat és a vizsgált személy antropometriai adatainak dokumentálása.

A németek viszont egyre jobban szeretnék kötelezővé tenni a vizsgálatot, ezért Jens Spahn egészségügyi miniszter úgy döntött, hogy 1 millió eurót szán egy olyan kutatásra, aminek az a célja, hogy megállapítsák, ultrahanggal meghatározható-e az emberek életkora.

Megértem a orvosokat,  hogy vonakodnak attól, hogy röntgennel határozzák meg a fiatal migránsok életkorát. De szükségünk van arra, hogy meghatározzuk az életkorukat, mert ez hatással van a menekültügyi eljárásra és a ha kétség merül fel, a bírósági eljárásra"

– mondta Spahn. Hozzátette, hogy ezért találniuk kell egy módot arra, hogy a lehető legkevésbé tolakodó módon megvizsgálhassák a migránsokat.

Az 1 millió eurós tanulmány várhatóan 2020 végére készül el.

A Soros-szervezetek kiakadtak

A Pro Asyl migránssimogató szervezet egyből elítélte már a tervezetet is, miszerint ultrahanggal vizsgálnák meg a migránsok életkorát.

Az egészségügyi miniszter a kísérő nélküli kiskorú migránsokat ugyanabba a kategóriába helyezi, mint a bűnözőket"

– mondta Bernd Mesovic, a Pro Asyl egyik vezetője.

Egy 19 vagy egy 20 éves migráns, aki elmenekült otthonról, Németországban azért kap esélyt az integrációra és arra, hogy oktatásban részesüljön, mert néhány évvel fiatalabbnak vallotta magát, mint amennyi valóban, és ez sokkal jobb számukra, mint az, ha bevallják a tényleges életkorukat és a reményeik szertefoszlanak – tette hozzá.

Azonban még a valóban kiskorú migránsok sem utasítják el a vizsgálatot.

A szír Juody Yuon egyike volt azon 70 ezer kísérő nélküli fiatalkorú migránsnak, aki átesett a röntgenvizsgálaton, hogy a hatóságok megállapíthassák az életkorát.

Nekem nincs problémám az életkorteszttel. Ha valaki hazudik az életkorával kapcsolatosan, akkor ki tudja, hogy még miről hazudott"

– mondta Juody Yuon.

A kötelező korvizsgálatról akkor kezdődtek meg igazán a viták, amikor egy állítólag fiatalkorú migráns megölt egy 15 éves lányt Kandelben 2017 decemberében. 

A tettes, Abdul D. 2016 áprilisában kísérő nélkül érkezett Németországba, a hatóságoknak pedig azt hazudta, hogy 15 éves. Azonban a bűncselekményt követően kiderült, hogy a fiú hazudott az életkoráról, valószínűleg 20 éves, de legalább 17 és fél. Az afgán migránst végül 8 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a korábbi barátnője meggyilkolásáért.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére