Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek már Szenegálból is bevándorlókat akarnak Európába telepíteni

Vincze Viktor Attila

2018.01.23. 19:28

A Németországot vezetõ politikai elit annyira nem tud leállni a bevándorlók betelepítésével, hogy most már egy migrációs tanácsadó központot is megnyitott a kormány Dakarban, a nyugat-afrikai Szenegál fõvárosában.
DAKAR, 19:28

A Németországot vezető politikai elit annyira nem tud leállni a bevándorlók betelepítésével, hogy most már egy migrációs tanácsadó központot is megnyitott a kormány Dakarban, a nyugat-afrikai Szenegál fővárosában.

A nemzetközi fejlesztési együttműködésért felelős minisztérium (BMZ) közleménye szerint a központban tájékoztatják az érdeklődőket a "legális migráció feltételiről", és "felvilágosítást adnak az illegális migráció veszélyeiről".

A központ fő feladatai közé tartozik a tájékoztatás a helyi képzési lehetőségekről és munkalehetőségekről, és kiemelten foglalkoznak az Európából visszatérőkkel, akiknek támogatására az eddigiek mellett további 5,6 millió euró (1,7 milliárd forint) értékben indítanak az újrakezdést segítő programokat. A támogatással a legnagyobb fejlődési eséllyel rendelkező gazdasági ágazatokat, köztük a megújuló energiaforrások kiaknázását és a szolgáltató szektort igyekeznek ösztönözni.

A BMZ tavaly Tunéziában, Marokkóban és Ghánában nyitott migrációs tanácsadó központot, a következőt pedig Nigériában nyitják, idén tavasszal. Támaszkodnak a Koszovóban és Albániában gyűjtött tapasztalatokra, ahol már évek óta működik migrációs tanácsadó központ.

A közleményben hozzátették, hogy a hazatérésre készülőket már Németországban igyekeznek segíteni, a többi között a build-your-future.net (építsd fel a jövődet) cím alatt működő többnyelvű portállal, amelyen tíz országgal (Albánia, Afganisztán, Ghána, Irak, Koszovó, Marokkó, Nigéria, Szenegál, Szerbia, Tunézia) kapcsolatban gyűjtötték össze az újrakezdéshez hasznos információkat.

A német migrációs irodáról szóló hivatalos tájékoztatókban azzal összefüggésben nem szerepelt semmilyen információ, hogy vajon miféle gazdasági szükségszerűség teszi indokolttá a nyelvtudás és kompatibilis iskolai végzettség nélküli szenegáli migránsok számára a tájékoztatást az EU-ba való letelepülés feltételeiről. Külön érdekessége a német állam szenegáli  "legális migrációs" tanácsadó irodájának létrehozásával összefüggésben, hogy az egy volt francia gyarmat, a hajdani Francia Nyugat-Afrika területén nyitotta meg kapuit. A 98 százalékban iszlám vallású, francia nyelvű és 48 százalékos munkanélküliségi rátájú Szenegálban nincs jelenleg sem háború, sem pedig polgárháború. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére