Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A németek többsége szerint nem jó az EU-s oltási program, de a svédek szerint sem

888.hu

2021.03.05. 16:45

Sokkoló eredményt hozott a közvélemény-kutatás a híresen EU-párti Németországban is.

 

A szerdán megjelent kutatási eredmény azt mutatja, hogy a megkérdezett németek 51 százaléka szerint Brüsszel rosszul kezelte a vakcinaelosztás kérdését, és mindössze 17 százalék volt elégedett az EU-s teljesítménnyel – közölte a Breitbart.

A megkérdezett franciák 35 százaléka egyetértett a német többséggel. Az EU értékelése lényegesen romlott a svédek esetében is, de a legcsalódottabbak az örökké EU-párti németek voltak.

A németek 53 százaléka, a franciák 60 százaléka és a svédek 65 százaléka gondolta úgy, hogy az EU-s vakcinaelosztás túl lassú.

A britek 76 százaléka szerint a tempó jó volt, de ne feledjük azt az apró részletet, hogy a brexit óta nem épp az EU-n múlott, hogy a britek mikor és mennyi vakcinát kapnak.

Az Our World in Data szerint az Egyesült Királyságban a lakosság 31 százaléka már legalább egy dózist megkapott, míg a németeknél ez a szám csak 10 százalék.

A német és svéd lakosság nemcsak az EU-val volt elégedetlen, hanem a saját kormányával is.

Mindeközben egy másik kutatás szerint a németek 43 százaléka sürgetné a járványügyi intézkedések lazítását, és 17 százalék szeretné, hogy minden korlátozást azonnal megszüntessenek.

A Die Welt című lapban azt írták, hogy a németeknek „eddig ismeretlen érzésük van: irigyek a brexit utáni britekre”, ugyanis „Brexit Britannia előretör” a vírus elleni küzdelemben: az oltásban.

Már senki nem lelkesedik az EU-ért, és már nem mondhatják, hogy az EU összetartóbb, mint valaha”

– írták.

Az Ursula von der Leyen által vezetett Európai Bizottság átvette az irányítást a vakcinaszállítmányok felett, és kudarcot vallott, miközben „Brexit Britannia” sugárhajtásra kapcsolt.

Von der Leyen eleinte az AstraZenecára akarta hárítani a felelősséget, mert szerinte miattuk nem sikerült véghezvinni összetákolt tervét – még követelte is, hogy a brit cég azonnal szállítson az EU-ba –, de az európai média súlyosan bírálta vezetői képességeit.

Peter Tiede azt írta a Bildnek, hogy ezzel „Európa történetének legnagyobb bizalomromboló programját hozták létre”.

Ursula von der Leyen persze mossa kezeit, amivel csak még tovább rombolja az emberek EU-ba vetett bizalmát

– fogalmaztak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére