Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Németországba bevándorolt szírek kétharmada él segélyből

888.hu

2021.07.16. 12:25

A Németországba érkezett szírek 66 százaléka él állami támogatásból. Ez magasabb szám, mint a más országokból érkező bevándorlók körében mérhető munkanélküliség.

 

Még sok dolgunk van az integráció területén – mondta Mathias Middelberg, a CDU/CSU pártszövetség parlamenti csoportjának belpolitikai ügyekért felelős politikusa. Később hozzátette, hogy többet kellene tenni azokért, akik már itt vannak, ahelyett, hogy az alacsony képzettségűek vagy a képzettség nélküliek bevándorlását támogatnák.

Jelenleg a szírek közül legtöbben a Hartz IV munkaerőpiaci támogatásból jutnak segélyhez. Ezt leginkább az alacsonyan képzett dolgozók támogatására alakították ki.

A szí­riaiak a Hartz IV alapján jogosultak állami támogatásra, amely ebben az évben személyenként havi 446 euróra (160 ezer forint) nőtt, ami 14 eurós emelkedést jelent az utoljára 2016-ban módosított havi támogatási kerethez képest. A jogosult házastársa 401 ­eurót vehet fel, míg a 14–17 éves gyermekek után 373, a 6–13 éves gyermekek után 309, az öt év alattiak után pedig 283 euró jár. Ettől az évtől valamennyi kategóriában nőtt a havi összeg, így egy öttagú család, amelynek minden említett kategóriából van egy gyermeke, 1812 euróra (650 ezer forint) jogosult havonta a német államtól. A támogatás akkor is jár, ha az igénylő dolgozik ugyan, de így is a létminimum alatt él – írja a Magyar Nemzet a Hartz IV-ről.

Van, aki azonban nem ért egyet a dologgal. René Springer, a bevándorlást ellenző AfD politikusa nullára csökkentené a szír bevándorlók számát a Hartz IV programban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére