Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A nemzeti erõktõl rettegnek Brüsszelben

Bertha László

2018.05.30. 15:01

Xavier Bettel luxemburgi miniszterelnök Junckerrel és Verhofstadttal egyetemben a populizmustól és a nemzeti erõk elõretörésétõl félti Európát.

Az Európai Parlament strasbourgi ülésének szerdai vitáján a miniállam kormányfője kijelentette, sajnálatosnak tartja, hogy bizonyos uniós tagállamok nem hajlandók befogadni migránsokat, nem vállalják azt a terhet, amely más országokra nehezedik.

A 2015-ben tapaszalt, több százezer ember beáramlásával járó migrációs nyomás bebizonyította, hogy egyetlen állam sem képes egyedül szembenézni a kihívással”

– állította Bettel.

A luxemburgi miniszterelnök ennek kapcsán hangsúlyozta a külső és belső biztonság megőrzésének jelentőségét.

Szavai szerint az elmúlt időszakban Európa területén elkövetett terrortámadások és a külső fenyegetések is azt igazolják, hogy erősíteni kell az Európai Uniót. Bátorsággal kell fellépni, hogy az EU politikai, gazdasági és társadalmi szempontból is nyitott és szabad maradjon.

Az uniónak meg kell erősödnie, ugyanis egyes populista erők a nemzeti szuverenitás fontosságát hangsúlyozzák, mint amely Európa jövőjét biztosítja”

– tette hozzá.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a vita során arra hívta fel a figyelmet, hogy egy év múlva európai parlamenti választás lesz, amelynek során változni fog az EP összetétele. Európa jövője forog kockán, erősödnek az euroszkeptikus hangok, időben fel kell lépni a populizmus ellen – hangsúlyozta.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője felszólalásában azon véleményének adott hangot, hogy az európai értékek, köztük a sajtószabadság veszélyben vannak Európában. Kijelentette, következetesen fel kell lépni az olyan országokkal szemben, mint Orbán Viktor Magyarországa, Jaroslaw Kaczynski Lengyelországa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére