Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság továbbra is tartja Oroszország és Fehéroroszország elleni szankciókat

888.hu, MTI

2022.12.30. 18:30

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke egyelőre nem tartja időszerűnek a megbeszéléseket az Ukrajnában háborút folytató Oroszország és Fehéroroszország elleni szankciók enyhítéséről vagy feloldásáról.

 

„Az orosz és fehérorosz állam és kormány elleni szankciók maradnak és maradniuk is kell.” – mondta újévi beszédében a 69 éves német sportvezető.

 

A NOB elítélte, amikor röviddel a pekingi téli olimpia után az orosz haderő – fehérorosz támogatással – bevonult Ukrajnába, és kérte, hogy egyik támadó fél országában se rendezzenek nemzetközi sporteseményt.

Ezen felül a versenyeken, találkozókon nem szerepelhetnek a két ország nemzeti szimbólumai, a sportolóik pedig a legtöbb sportágban nem indulhatnak a nagy nemzetközi viadalokon.
A közelmúltban ugyanakkor felmerült annak a lehetősége, hogy az orosz és fehérorosz sportolók visszatérhessenek a nemzetközi porondra, az Ázsiai Olimpiai Bizottság (OCA) ugyanis azzal a javaslattal fordult a NOB-hoz, hogy az általa szervezett sporteseményeken – semleges színekben – ezek a versenyzők is részt vehessenek. A NOB akkor azt közölte, hogy megvizsgálja a kezdeményezést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére