Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A New York Times újságírói szerint a fekete bőrű dolgozókat kevésbé értékelik

888.hu

2022.08.25. 12:40

A New York Times Guild, amely több mint 1300 szakszervezeti újságíróból áll, kedden egy jelentésben tette közzé vádjait.

 

A New York Times szakszervezetében dolgozó újságírók azzal vádolják a lapot, hogy a nem fehér alkalmazottak a fehér alkalmazottakhoz képest rosszabb teljesítményértékelést kapnak.

 

 

 

A szakszervezet szerint a „a fehér dolgozók nagyobb valószínűséggel kapták a legjobb értékeléseket, míg a fekete és spanyolajkú tagok az alacsonyabbat„.

A szakszervezet állítása szerint 2021-ben a fehér alkalmazottak 47,2 százalékkal nagyobb valószínűséggel kaptak magasabb minősítést, mint a fekete alkalmazottak, 61,2 százalékkal nagyobb valószínűséggel, mint a spanyolajkú alkalmazottak, és 34,2 százalékkal nagyobb valószínűséggel, mint az ázsiai alkalmazottak.

Ugyanakkor a jelentés adataiból az is kiderül, hogy a fehér alkalmazottak 2021-ben a szakszervezet jelentősen magasabb százalékát tették ki a fekete, a spanyolajkú és az ázsiai alkalmazottakhoz képest.

Bár a jelentés megállapításaiban számos példát emelt ki a „faji egyenlőtlenségre”, a szakszervezet nem adott konkrét magyarázatot arra, hogy pontosan mit ért ez alatt.

Már korábban is érte ehhez hasonló vád a New York Timest. A 2018-as és 2019-es adatokra összpontosított, 2020-ban közzétett jelentésben szintén faji egyenlőtlenségekre hivatkoztak a teljesítményértékelést követően.

A Times arra a jelentésre reagálva elemezte a szakszervezet megállapításait, és megállapította, hogy bár minimális egyenlőtlenségek voltak, nem volt bizonyíték rendszerszintű problémára.

Láthatóan a baloldali lapnál belső megosztottság van kialakulóban a faji kérdésekkel kapcsolatban, és már korábban is előfordult, hogy megosztó, faji alapú tartalmakat publikált.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére