Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A norvégok most jöttek rá, hogy fel kell fegyverezni a reptéri rendõröket

Bokor Gábor

2017.11.09. 21:58

A norvég kormány csütörtökön hagyta jóvá azt az intézkedést, amelynek keretében felfegyverzik az oslói repülõtéren járõrözõ rendõröket. Az erõsítés azonban csak három hónapig tart majd.
OSLO, 21:58

A norvég kormány csütörtökön hagyta jóvá azt az intézkedést, amelynek keretében felfegyverzik az oslói repülőtéren járőröző rendőröket. Az erősítés azonban csak három hónapig tart majd.

Bármi is történne az oslói repülőtéren, a lehetséges kár jelentős lenne"

– döbbent rá a sorozatos iszlamista terrortámadások után évekkel Per-Willy Amundsen norvég igazságügyi és közbiztonsági miniszter.

A politikus sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a Gardermoen repülőtér nyitott területű, amelyen naponta tízezrek haladnak át.

A skandináv ország rendfenntartói fegyver nélkül teljesítenek szolgálatot, csak a speciális osztagok hordanak maguknál fegyvert. A járőrök az autóban tartják a pisztolyukat, ezt is csak négy évvel ezelőtt engedélyezték nekik. A határozatot megelőzően a fegyvereket még a rendőrőrsökön tartották.

Az oslói parlament három hónapra engedélyezte a reptéri rendőrök fegyverviselését, amit indokolt esetben tovább két hónappal hosszabbíthatnak meg. Az igazságügyi és közbiztonsági tárca jelenleg annak módját keresi, hogy az ideiglenes fegyverviselési engedélyt állandóvá tegye az oslói mellett egyéb norvég repülőtereken is.

A minisztérium tervét mind a repülőterek biztonságáért felelős szolgáltató, mind a repülőtereket üzemeltető cég támogatja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére