Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Pentagon szerint még évekig elhúzódhat az orosz-ukrán háború

888.hu

2022.04.11. 16:40

„Egy olyan világba lépünk be, amely egyre instabilabbá válik. A nagyhatalmak közötti nemzetközi konfliktusok jelentősége növekszik, nem pedig csökken” – fogalmazott Mark Milley, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője.

 

A Pentagon jóslata, miszerint az orosz-ukrán háború még évekig eltarthat, a képviselőház fegyveres szolgálatok bizottságának keddi ülésén hangzott el, amelyen részt vett Mark Milley, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának elnöke, illetve Lloyd Austin védelmi miniszter is.

 

Ez egy nagyon elhúzódó konfliktus, amelyet Oroszország kezdeményezett, és úgy gondolom, hogy a NATO, az Egyesült Államok, Ukrajna és az Ukrajnát támogató összes szövetséges még jó ideig benne lesz ebben a konfliktusban.”

 

– fogalmazott Milley.

A Pentagon továbbra is kitart amellett, hogy az oroszok arra számítottak, hogy Ukrajnát hónapok – ha nem hetek – alatt elfoglalják, de a váratlanul heves ellenállás és a nyugati támogatás arra kényszerítette őket, hogy csökkentsék az Ukrajna keleti és déli régióinak elfoglalására irányuló törekvéseiket.

A vezérkari főnökök elnöke beszédében arra is utalt, hogy a NATO és Oroszország közötti proxy-háború az Ukrajnában történtek következtében eszkalálódni fog.

 

Az a hír, hogy a háború valószínűleg évekig fog tartani, nemcsak a fegyvergyártóknak kedvez majd, hanem sokaknak a NATO-n belül is.

 

A Washington Post egyik korábbi jelentése szerint a NATO-n belül egyes prominens személyek azt szeretnék, ha a háborút meghosszabbítanák, hogy ezzel gyengítsék Oroszországot.

 

 

Még egy ukrán fogadalom – hogy nem csatlakozik a NATO-hoz – is aggodalomra adhat okot néhány szomszédnak. Ez egy kínos valósághoz vezet: A NATO egyes tagjai számára jobb, ha az ukránok tovább harcolnak és meghalnak, mintha túl korán vagy túl magas költséggel jönne létre a béke Kijev és Európa többi része számára.”

 

– áll a cikkben.

„Van egy sajnálatos dilemma. A probléma az, hogy ha most véget ér, akkor Oroszországnak van egyfajta ideje átcsoportosulni, és újratámadni, ezzel, vagy más ürüggyel”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére