Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Pride nem, de Schiele nudista festményei sértik az erkölcsöt

Tóth Dalma

2017.11.17. 20:56

A több mint száz éves aktképek vállalhatatlanok, de a sokszor majdnem meztelenül vonagló pride-osokkal nincsen semmi gond.
BÉCS, 20:56

A több mint száz éves aktképek vállalhatatlanok, de a sokszor majdnem meztelenül vonagló pride-osokkal nincsen semmi gond.

A művészvilág jövőre Egon Schiele halálának 100. évfordulóját fogja ünnepelni, amelynek keretében az osztrák múzeumok több kiállítást és rendezvényt szerveznek. Az események promotálása érdekében több Schiele-festményt ábrázoló plakátot helyeztek el a londoni metrókban és a német reptereken – írja a The Local.

Köztük van egy 1910-es kép, amely egy ülő meztelen férfi alakot ábrázol és egy másik, 1914-ben készült akt egy nőről.

Már az egész kampány kész volt, de az érintettek az utolsó pillanatban jelezték, hogy az azért mégsem elfogadható, hogy a festményeken látszanak az emberi test intim részei is. Ezért az osztrákok kénytelenek voltak változtatni a plakátokon és cenzúrázni az "elfogadhatatlan" részeket. A nemi szervekre és a női mellekre ezért utólag olyan feliratot ragasztottak, amelyen az áll: "Elnézést, 100 éves, de még ma is túl merésznek számít."

Schiele 1890-ben született. Az osztrák festő 28 éves korában hunyt el spanyolnáthában.

Bezzeg a Pride senkit sem zavar, pedig ha megnézzük például a londoni Pride-ról készült képeket, inkább mondanánk a felvonulást erkölcstelennek, mint Schiele több mint 100 éves képeit.

Ez oké:

Ez viszont már túl sok:

Ti melyiket nézegetnétek inkább?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére