Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A republikánusok a szövetségi választási bizottság vizsgálatát követelik Twitter-ügyben

888.hu

2022.12.21. 08:40

A republikánusok azt követelik az amerikai szövetségi választási bizottságtól, hogy az úgynevezett Twitter-iratokból nyilvánosságra került információk alapján nyissa újra a vizsgálatot a közösségi médium ellen, amiért 2020-ban korlátozta a Joe Biden jelenlegi elnök fia, Hunter Biden laptopján található, állítólag korrupciós gyanúra alapot adó információkról szóló sajtóértesülés közlését.

 

A Republikánus Nemzeti Bizottság (Republican National Committee) arra hivatkozik, hogy a Twitternél korábban követett gyakorlatról szóló belső üzenetváltások elegendő alapot szolgáltatnak arra, hogy a Szövetségi Választási Bizottság újra megindítsa vizsgálatát.

A republikánusok vezető testülete szerint az új tulajdonos kezdeményezésére az elmúlt két hétben megjelent belső üzenetváltások ellentmondanak a Twitter korábbi állításainak a feltételezett cenzúrát tekintve.

 

A republikánus párt 2020 októberében a Donald Trump és Joe Biden jelöltségével zajló elnökválasztás előtt néhány héttel nyújtott be panaszt a szövetségi választási bizottsághoz a választást befolyásoló cenzúra gyanúja miatt. A választási testület 2021 augusztusában ejtette a panaszt.

A republikánus bizottság vezető jogtanácsosa, Matthew Raymer a választási testülethez küldött, és a sajtóban megjelent levelében úgy fogalmazott, hogy a Twitter-iratokként elhíresült dokumentumok „felfedik azt, hogy a cég felső vezetése aktívan közreműködött abban, hogy elhallgassák a Hunter Biden laptopbotrányát és egyéb, a Demokrata Pártra és jelöltjére vonatkozó káros információkat”.

 

Az úgynevezett Twitter-iratok legutóbbi része hétfőn jelent meg a közösségi médium oldalain Michael Schellenberg újságíró szerkesztésében. Ezek szerint a közösségi médium vezetői rendszeres és intézményesített kapcsolatokat ápoltak a Szövetségi Nyomozóirodával, ami érintette a Hunter Biden laptopjáról szóló információkat is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére