Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A republikánusoké lehet a képviselőház

888.hu

2022.11.09. 07:33

 

A republikánusok már 189 mandátumot biztosan szereztek, szemben a balliberális Demokrata Párt 154 mandátumával a washingtoni kongresszus alsóházában, a képviselőházban, amelynek mind a 435 tagját újraválasztják.

A többség megszerzéséhez 218 mandátum szükséges.

A felsőházban, a száztagú szenátusban jelenleg 35 szenátori helyért zajlik a verseny, ebből tizennyolcat a republikánusok már biztosan megnyertek, míg a demokraták tizenkettőt. Eddig úgy tűnik, csupán egyetlen államban történt váltás: a demokraták Pennsylvaniában elnyerték a szenátori helyet a republikánusoktól. A jelenlegi állás szerint a demokratáknak 48, a republikánusoknak 47 helyük van a felsőházban.

A kongresszusi választásokkal párhuzamosan kormányzóválasztásokat is tartanak, ezek közül az országos politikára is befolyással lehet Ron DeSantis floridai kormányzó győzelme, akit Donald Trump előző amerikai elnök mellett a legesélyesebbnek tartják arra, hogy a Republikánus Párt elnökjelöltje legyen két év múlva. DeSantis a szavazatok 57 százalékát szerezte meg demokrata párti ellenfelével szemben.

 

A folyamatosan frissülő adatokat a Fox News híroldalán meg lehet tekinteni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére