Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A római kormány kitart a migrációs politika szigorítása mellett

888.hu

2022.11.18. 15:20

Az illegális bevándorlást meg kell állítani Matteo Piantedosi olasz belügyminiszter szerint, aki az Il Giornale című napilapnak adott interjúban pénteken úgy vélte, nem Rómának kell enyhíteni, hanem az Európai Uniónak kell cselekedni. Antonio Tajani külügyminiszter szerint az EU-nak százmilliárd eurót kell szánnia a migrációs stratégiára.

 

A belügyi tárca vezetője szerint a Giorgia Meloni vezette jobboldali kormány nem módosítja elképzelését, és kitart a „kemény” migrációs politika mellett.

Matteo Piantedosi úgy vélte, az illegális bevándorlást le kell állítani, mivel a lakosság körében a biztonság hiányának erős benyomását kelti, kizárólag az embercsempészeket gazdagítja, megfosztja méltóságuktól a migránsokat, és veszélynek teszi ki őket a tengeri átkeléskor, táplálja a bűnözést, a városok züllését.

Hangsúlyozta, a jelenlegi migrációs helyzet Olaszország számára tarthatatlanná vált, év eleje óta több mint 93 ezren érkeztek a partokra, közel hatvan százalékkal többen, mint a tavalyi év ugyanazon időszakában.

 

A kevesebb mint három hete felállt kormány belügyminisztere a G7-csoport belügyminiszteri találkozója után nyilatkozott, ahol többek között német kollégájával, Nancy Fraeserrel egyeztetett. Matteo Piantedosi cáfolta azt a sajtóállítást, miszerint Róma Berlinnel igyekszik szövetkezni, miután Párizzsal diplomáciai feszültségbe keveredett az Ocean Viking kikötése miatt.

A római tárcavezető az Európai Unió cselekvését sürgette. Ugyanakkor elismerte, hogy az EU részéről pozitív visszajelzéseket tapasztal, és hozzátette, hogy a következő uniós találkozókon jelentős előrelépéseket vár a közös európai migrációs politika terén.

Matteo Piantedosi az olasz kormánynak az EU számára készülő tervezetét ismertette, melynek elsőrendű célja az illegális migráció leállítása, valamint a határok védelme. A kiinduló és tranzitállamokkal való megállapodások erősítését szorgalmazza, és ezzel egy időben humanitárius folyosók kialakítását is a legális bevándorlás biztosítására.

 

Piantedosi megismételte, hogy a Földközi-tengeren tevékeny civilszervezetek hajói nem dolgozhatnak szabályok nélkül, az államoktól teljesen autonóm feltételekkel. A négy tengeri állam, Ciprus, Málta, Görögország és Olaszország belügyminisztere november 12-i levelére hivatkozott, amely „elégtelennek” nevezte az EU migrációs politikáját.

A belügyminiszter az emberkereskedő szervezetekkel szembeni fellépés szigorítására is utalt, emlékeztetve, hogy év eleje óta az olasz hatóságok 349 emberkereskedőt vettek őrizetbe.

Antonio Tajani külügyminiszter a La Stampának adott interjúban kifejtette, az EU-nak minél gyorsabb szabályokat kell felállítani, melyek a bevándorlást az európai határok védelmével ötvözik.

 

Nem arról van szó, hogy Németországnak ezer, Belgiumnak kétszáz, Ciprusnak ötven embert kell befogadnia, stratégiai kérdésről van szó.”

– jelentette ki Tajani. Úgy vélte, erre az Uniónak 100 milliárd eurót kell szánnia.

Hozzátette, nem szabad szem elől téveszteni a szélesebb geopolitikai távlatot, vagyis a stabilitás biztosítását a Balkánon és Afrikában, melyekben Olaszország főszerepet kíván vállalni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére