Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soros könyveit égették el az orosz hatóságok

888.hu

2016.01.14. 16:38

A magyar származású amerikai milliárdos két alapítványának könyveit azért semmisítették meg mert azokat idegennek találták az orosz világnézettõl.
OROSZORSZÁG, 16:38

A Soros-alapítvány gondozásában megjelent több mint 50 könyvet égettek el a hatóságok az Oroszországhoz tartozó Komi Köztársaságban. De további több mint 500 ilyen kötetet távolítottak el a helyi főiskolakönyvtárakból, mivel azok szerintük olyan nézeteket tartalmaznak, amelyek "idegenek az orosz világnézettől".

A főiskola udvarán elégetett könyvek többsége tankönyv volt, és mind a Soros-alapítvány támogatásával jelentek meg.

Az orosz főállamügyészség még november végén nyilvánította nem kívánatossá Soros György magyar származású amerikai milliárdos két alapítványát, a Nyílt Társadalom Alapítványt és a Nyílt Társadalom Intézetének (OSI) Támogatási Alapítványát, mivel meglátásuk szerint azok veszélyezteti Oroszország alkotmányos rendjét és az állam biztonságát.

A Komi Köztársaság oktatási és ifjúságpolitikai minisztériuma a Kommerszant című orosz lapban megerősítette, hogy az alapítvány könyveit eltávolították és megsemmisítették a köztársaság több pontján is.

A tárca vezetője az egyik helyi hírportálon közzétett levelében arról írt, hogy információjuk szerint a könyveket elnöki utasításra semmisítették meg.

(AP, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére