Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A spanyol rohamrendõrök mentették meg a szenegáli konzult a szenegáli migránsoktól

Pörge Béla

2018.03.16. 21:50

Egészen furcsa jelenségeket is produkált a Madrid központjában kialakult migránstombolás.
MADRID, 21:50

Egészen furcsa jelenségeket is produkált a Madrid központjában kialakult migránstombolás.

Korábban beszámoltunk róla, hogy csütörtökön éjjel összecsaptak a bevándorlók és a rendőrök a spanyol fővárosban. Konténereket, autókat gyújtottak fel, kövekkel dobálták meg a migránsok a kiérkező rendőröket. Az összecsapások egy afrikai árus halála miatt robbantak ki, és pénteken is folytatódtak — írja az MTI.

A jórészt szenegáliakból álló csoportból többen feldühödtek, amikor a szenegáli konzul megérkezett a tüntetésre. A tiltakozókat az háborította fel, hogy még csütörtökön délután kérték a konzul segítségét, aki azonban csak másnap délután jelent meg a helyszínen.

Mouctar Belal konzul egy közeli bárba menekült be honfitársai elől, ahonnan később rohamrendőrök segítségével tudott csak távozni.

A rendőrség ekkor rövid ideig tartó összetűzésbe keveredett néhány tüntetővel, akik egy étterem teraszának székeit és utcaköveket dobáltak feléjük. A rendőrök gumilövedékkel válaszoltak a támadásra.

A tüntetést a 35 éves, szenegáli származású Mmame Mbage utcai árus halála váltotta ki, amelynek körülményeiről egymásnak ellentmondó információk terjedtek. A környéken élők közül többen állították, hogy a férfit, aki illegálisan árult parfümöket, motoros rendőrök üldözték, amikor futás közben szívrohamot kapott és meghalt.

Javier Barbero, a madridi önkormányzat biztonsági tanácsosa az ügyben tartott pénteki sajtótájékoztatón igyekezett tisztázni a történteket. Mint mondta, a rendőrök a város központjának számító Puerta del Solon razziáztak az illegális árusok között, több mint egy kilométerre onnan, ahol a férfi meghalt, de senkit sem vettek üldözőbe.

Véleménye szerint a férfi halála nem függ össze a rendőri akcióval, vele szemben nem intézkedtek.

A városháza még vizsgálja, hogy pontosan mit történt, egyebek mellett a térfigyelő kamerák felvételeit is elemezni fogják.

Spanyolország több városában és tengerparti üdülőhelyein mindennapos látvány, hogy az árusok a járdán kiterített lepedőről kínálják portékáikat; cipőket, táskákat, napszemüvegeket, pólókat, többnyire nagy divatmárkák hamisítványait.

A lepedők sarkaira egy-egy spárga van rögzítve, amelyet az árus kézben tart, így ha rendőrök közelednek, egy mozdulattal batyuvá alakítja a lepedőt, a hátára kapja és elszalad.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére