Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A spanyolok fele földterületet adna Oroszországnak a béke érdekében

888.hu

2023.01.19. 11:20

A megkérdezett spanyolok ötven százaléka úgy véli, hogy az ukrajnai háborúnak a lehető leghamarabb véget kell vetni, még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy az ukránoknak területeket kell feláldozniuk Oroszországnak, és engedményeket kell tenniük Moszkvának – derül ki egy friss európai felmérésből.

 

A felmérést az Euroskopia európai közvélemény-kutató hálózat végezte kilenc uniós országban (Portugália, Ausztria, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Franciaország, Németország, Olaszország, Görögország és Portugália) – olvasható az Euractiv honlapján. Spanyolországban a tanulmányt a Sigma Dos készítette december végén, 1000 ember megkérdezésén alapuló interjúk alapján.

Kiderült, hogy az országban a baloldali kormánykoalíciós pártok szavazói támogatják leginkább a konfliktus mielőbbi befejezését,

még akkor is, ha ez területi engedményeket jelent Ukrajna részéről Moszkvának.

A baloldali Unidas-Podemos (GUE/NGL) szavazók 61%-a és a balközép PSOE (S&D) szavazók 55%-a is

a békét helyezi a nyugati szövetségesek segítségével történő teljes ukrajnai győzelem elé.

A jobbközép Partido Popular PP (EPP) szavazóinak 46%-a, a szélsőjobboldali Vox (ECR) szavazóinak 45%-a és a középliberális Ciudadanos (Polgárok, Cs/Renovar Europa) szavazóinak 44%-a ért egyet.

Az ukránoknak nyújtott madridi katonai támogatást illetően a spanyolok 61%-a támogatja, ez a kérdés jelentősen megosztja a különböző politikai táborok szavazóit.

 

Az Euroskopia felméréséből az is kiderült, hogy az ukrajnai háború kezelésével kapcsolatban jelentős különbségek mutatkoznak az európaiak között.

A megkérdezett uniós országok mindegyikében 48% támogatja a konfliktus gyors befejezését, még akkor is, ha Ukrajna területének egy részét át kell adnia Oroszországnak, míg 32%, azaz majdnem minden harmadik európai azt mondja, hogy ellenzi ezt az áldozatot a béke felgyorsítása érdekében.

Ausztria 64%-os és Németország 60%-os támogatottságával a tagállamok közül Ausztria támogatja leginkább a konfliktus gyors befejezését, de a görögök (54%), az olaszok (50%) és a spanyolok (50%) is támogatják ezt a lehetőséget. Hollandiában csak 27% támogatja az elképzelést, Lengyelországban (28%) és Portugáliában (41%).

Nagyobb egyetértés van viszont az Ukrajnába irányuló fegyverszállítással kapcsolatban, amelyet a megkérdezett uniós polgárok 56%-a, a spanyolok 61%-a támogat.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére