Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A svédek már 15 éve is arra figyelmeztettek, hogy sebezhető az Északi Áramlat gázvezeték

888.hu

2022.09.30. 15:40

Azonban süket fülekre találtak.

 

A Svéd Védelmi Kutatási Ügynökség (FOI) állítólag már jóval több mint egy évtizede figyelmeztetett az Északi Áramlat gázvezeték támadással szembeni sebezhetőségére, és azt állította, hogy akár egyetlen robbanótöltettel felszerelt búvár megbéníthatja a vezetéket – írta meg a Breitbart.

A FOI már legalább 2007 óta figyelmeztetett az Északi Áramlat gázvezeték kockázataira és sebezhetőségére – már három évvel azelőtt, hogy az Északi Áramlat-1 gázvezeték egyáltalán megépült volna, és abban a jelentésben említést is tettek a robbanásokról.

 

Számunkra nyilvánvaló volt, hogy az Északi Áramlathoz számos biztonságpolitikai probléma kapcsolódik.”

– mondta Mike Winnerstig, a FOI biztonságpolitikai osztályának vezetője.

A vezeték elleni lehetséges támadások kivédése érdekében még válsággyakorlatokat is tartottak, amelyek során maga az orosz hadsereg is bevetésre került Svédország partjainál.

 

Mikael Odenberg, aki a jelentés 2007-es megjelenésekor svéd védelmi miniszter volt, kijelentette, hogy bár Svédország ellenezte a gázvezeték megépítését, nem tudta megakadályozni azt, mondván:

 

A kormány értékelése szerint az ENSZ tengerjogi egyezménye jogot adott az oroszoknak arra, hogy megépítsék ezt az átkozott gázvezetéket. Hiába voltak ellenvetéseim, nem volt lehetőségem megkérdőjelezni a jogászokat.”

 

Svédország, sok más országgal és különböző szakértőkkel együtt szándékos szabotázsra gyanakszik az újabb négy ismert gázszivárgás miatt, amelyet a hét elején fedeztek fel az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 vezetékben, azonban csak kevesen vádoltak meg egyenesen bárkit is az állítólagos támadással.

Ann Linde leköszönő svéd külügyminiszter a héten kijelentette: „Amit meg tudunk állapítani, az az, hogy valószínűleg szabotázsról van szó”, és Vlagyimir Putyin orosz elnököt is megemlítette. Néhányan pedig, köztük az ukránok, szintén Oroszországot okolták az állítólagos szabotázsért, míg az oroszok azt vetették fel, hogy nem az Egyesült Államok állhatott-e az incidens mögött.

Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő a héten kommentálta Joe Biden amerikai elnöknek az ukrajnai orosz inváziót megelőzően, februárban tett megjegyzését, amelyben Biden elnök kijelentette, hogy az Egyesült Államoknak megvannak a módszerei az Északi Áramlat-2 gázvezeték leállítására, ha Oroszország megszállja Ukrajnát.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére