Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szankciók miatt emelkedik az üzemanyag ára az USA-ban, Venezuelával tárgyalnak

888.hu

2022.03.07. 22:00

A 2008-as gazdasági válság óta nem látott magasságba szöktek az üzemanyagárak az Egyesült Államokban, miután szankciókat vezettek be Oroszországgal szemben. A probléma mérséklésére most a Nicolás Maduro vezette Venezuelával tárgyalnak olaj vásárlásról. A republikánusok ellenzik a dolgot.

 

A GasBuddy, az USA vezető üzemanyag-takarékossági platformjának közleménye alapján, akár már a napokban bekövetkezhet minden idők legnagyobb üzemanyag-áremelkedése az államokban.

A benzin országos átlagára 2008 óta először lépte át a 4 dollárt gallononként az Egyesült Államokban, és mindössze 10 centtel marad el az eddigi rekordtól, amely 4,103 dollár gallononként. Az árak az egész országban megugrottak az Ukrajna elleni orosz háború miatt, mivel a szankciók megbénítják Oroszország nyersolaj-exportálási képességét, ami csak az elmúlt hét napban közel 41 centtel emelte meg a benzin árát”

– írják közleményükben.

Eközben a Biden-adminisztráció elkezdett tapogatózni más források után is, hogy csökkentsék az orosz olajtól való függőségüket.

A hétvégén amerikai kormánytisztviselők utaztak Venezuelába, hogy Nicolás Maduro-val tárgyaljanak. Ezen kívül a Wall Street Journal értesülései szerint Venezuela megkereste a nagy Wall Street-i cégeket , hogy a Biden-kormányzatot a diplomáciai tárgyalások újraindítására és az olajszankciók feloldására ösztönözzék.

 

Érdekesség, hogy a Trump-adminisztráció megszakította a kapcsolatot az országgal és még 2019-ben bezárta az USA caracasi nagykövetségét. Ezzel párhuzamosan szankciókat vezetettek be az ország olajiparával szemben, mert Maduro választási győzelmét nem tartották érvényesnek. Az intézkedésekkel sikertelenül próbálták elismertetni Juan Gaidót. Ezután az ország Irán, Kína és Oroszország felé fordult gazdasági kapcsolatokért. (A választás egyébként az Európai Unió szerint sem volt tiszta.)

 

A republikánusok egyébként a mostan Biden-féle közeledést ellenzik és elítélik. Marco Rubio floridai republikánus szenátor például a következőket írta a Twitter-oldalán:

 

Ahelyett, hogy több amerikai olajat termelne, le akarja cserélni az egyik gyilkos diktátortól vásárolt olajat egy másik gyilkos diktátortól származó olajjal.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére