Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szankciók működnek: alig bírják kifizetni a számlákat az emberek

888.hu

2022.10.24. 15:00

Felmérés készült.

 

Közel 32 millió embernek, vagyis a brit felnőttek 60%-ának komoly terhet, vagy inkább tehertételt jelent a számlák kifizetése a megélhetési költségek válsága miatt – közölte egy megfigyelőszervezet, amelyet a Reuters szemlézett.

A Financial Conduct Authority (FCA) nevű szervezet legfrissebb Financial Lives felmérése szerint ez a szám 6 millióval nőtt 2020-hoz képest, amikor a gazdaság a COVID-19 járvány elleni küzdelem miatt zárlat alá került.

A britek az élelmiszer- és üzemanyagárak emelkedésével szembesülnek, az infláció mára meghaladja a 10%-ot, ami jóval magasabb, mint a legtöbb fizetésemelés.

A felmérés szerint az elmúlt hónapokban 4,2 millió embernek okozott gondot a háztartási számlák vagy hiteltörlesztések kifizetése, szemben a 2020-as 3,8 millióval.

„Minden negyedik brit felnőtt pénzügyi nehézségekkel küzd, vagy gyorsan nehéz helyzetbe kerülhet, ha pénzügyi sokk érné.” – áll a felügyelet közleményében.

 

A felmérés szerint a feketék 27%-a mondta azt, hogy nagy terhet jelent számára a számlák fizetése, szemben az összes brit felnőtt 15%-ával.

A szervezet szerint már elkezdte emlékeztetni a bankokat arra, hogyan támogassák a pénzügyi nehézségekkel küzdő ügyfeleket, akiknek első körben a szolgáltatókkal kell felvenniük a kapcsolatot, hogy megbeszéljék a lehetőségeket.

Az FCA szerint a felmérés a legnagyobb a maga nemében, idén február és június között több mint 19 ezer embert kérdeztek meg.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére