Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szaúdiak a legfájóbb ponton szorongatják meg Katart

888.hu

2017.07.31. 09:28

Növekszik a feszültség Katar és a szaúdiak által vezetett koalíció között, ezúttal az éves mekkai zarándoklat, a hadzs körül alakult ki komoly vita. A koalíció már háborút emleget.
DOHA, 09:28

Növekszik a feszültség Katar és a szaúdiak által vezetett koalíció között, ezúttal az éves mekkai zarándoklat, a hadzs körül alakult ki komoly vita. A koalíció már háborút emleget.

Vasárnap találkoztak a szaúdiak által vezetett koalíció, vagy ahogy manapság hívják magukat, a Terrorellenes Kvartett magas rangú tisztviselői. Az esemény utáni sajtótájékoztatón a szaúdi külügyminiszter kifakadt a katariakra, mivel szerinte politikai kérdést akarnak csinálni a muszlimok éves szent zarándoklatából, a hadzsból – írja a The Nation című közel-keleti lap.

A szent helyek nemzetközi felügyeletének ötlete egy hadüzenettel ér fel"

– reagált a külügyminiszter arra a katari felvetésre, amely szerint mekkai és medinai szent helyeket nemzetközi felügyelet alá kellene helyezni. Doha azért javasolta a nemzetközi felügyeletet, mivel a szaúdiak a zarándoklat előtt külön rendelkezéseket hoztak a katariak ellen.

A katariak emiatt panaszt nyújtottak be az ENSZ-hez, amelyben leírják, hogy a szaúdiak politikai nyomásgyakorlásra használják fel azt, hogy a szent helyek az ő területükön találhatóak, és akadályozzák a katari állampolgárságú zarándokok vallásgyakorlását.

A szaúdiak egyébként olyan szabályokat hoztak, amivel megnehezítik a katari zarándokok dolgát, ugyanis azok csak két repteret használhatnak az országban Mekka megközelítésére, ám a városban közvetlenül nem landolhatnak. Ez a rendelkezés csak a Qatar Airways járataira vonatkozik.

A szemben álló felek most egymást vádolják, hogy átpolitizálják a szent zarándoklatot.

A jelenlegi vita a legújabb a Terrorellenes Kvartett és Katar vitájában. Ismeretes, a kvartett tagjai – Szaúd-Arábia, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek és Egyiptom – blokádot hirdettek Katar ellen, amelyet azzal vádolnak, hogy terroristákat támogat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére