Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A százezret is meghaladta tavaly az Olaszországba érkezett migránsok száma

888.hu

2023.01.02. 21:00

A százezret is meghaladta tavaly az Olaszországba érkezett migránsok száma – ismertette hétfőn az olasz belügyminisztérium.

 

A múlt évben 105 149 menedékkérő érte el Olaszország partjait. Összehasonlításul:

2021-ben számuk 67 477 volt, ami 56 százalékos emelkedést jelent.

 

2020-ban 33 687 migránst regisztráltak az olasz hatóságok.

A közzétett adatok szerint a délolasz partokat elérő illegális bevándorlók 20 százaléka egyiptomi, 18 százaléka tunéziai, 14 százaléka bangladesi, kilenc százaléka szíriai, hét százaléka afgán, hat százaléka elefántcsontparti, négy százaléka guineai, három százaléka pakisztáni és két százaléka iráni állampolgár.

Felnőtt kísérő nélkül tavaly 12 687 fiatalkorú migráns érkezett Olaszországba, számuk 2021-ben 10 053, 2020-ban pedig 4687 volt.

 

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök október óta hivatalban lévő kormánya keményen fellép az illegális bevándorlással szemben, decemberben pedig a migrációra, valamint a nem kormányzati szervezetek (NGO) földközi-tengeri tevékenységére vonatkozó intézkedéscsomagot fogadott el.

Az új olasz szabályozás értelmében az NGO-hajóknak, miután migránsokat vettek fedélzetre, haladéktalanul el kell indulniuk egy kikötő felé ahelyett, hogy várakozzanak további menedékkérők után kutatva. A NGO-knak ezen felül a fedélzeten tájékoztatniuk kell a migránsokat, hogy az Európai Unión belül bárhol benyújthatják a menedékkérelmüket. A kapitányokat mulasztás esetén 50 ezer euróig (mintegy 20 millió forint) terjedő pénzbírsággal sújthatják, ismételt szabályszegés esetén pedig lefoglalhatják a hajókat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére