Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szírek köszönik

2015.10.01. 07:55

Szíria, 7:00

Szerdán nyolc célpont ellen intéztek eredményes támadást az orosz légierő repülőgépei, köztük az Iszlám Állam egyik fonytos bázisa ellen – számolt be az Orosz Honvédelmi Minisztérium. A bevetések során folyamatosan egyeztetést folytatott a szír kormány serege és az orosz hadvezetés. A későbbiekben orosz légierő továbbra is az Iszlám Állam földi célpontjait támadja majd a bevetések folyamán, a Kreml szerint szárazföldi beavatkozásra továbbra sem kerül sor.

A harcokban az oroszok Asszád elnököt támogatják, a szírek szerint ez a beavatkozás a béke és a biztonság záloga. A Vlagyimir Putyin által küldött repülőgépek a támadások során ügyeltek rá, hogy az ország infrastruktúrája és a civil lakosság ne szenvedjen sérüléseket.

A szír kormány álláspontja szerint ma igazán csak az oroszok azok, akik kiállnak a terrorizmus ellen és egyeztetnek folyamtosan Szíriával, miközben Amerika ezt nem teszi meg.

A harcokkal kapcsolatban a szír kormány egyik tanácsadója elmondta,  hogy Amerika minden látszat ellenére szítja a harcokat. Szerinte a térségben való pusztítás elsősorban a Nyugat felelőssége, Oroszország pedig világpolitikai színtéren egy sokkal legitimebb szereplő, hiszen a szír kormány érdekét szolgálja.

(RT, Xinhuanet)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére