Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A szmog a legújabb "dohánytermék"

Csordás Bettina

2018.10.27. 12:00

Megdöbbentõ eredményeket tárt fel a WHO. A magas légszennyezettség miatt a szimpla lélegzés évente 7 millió ember halálát okozza, és több milliárd emberre fejt ki súlyos egészségkárosító hatásokat.

A WHO szerint a légszennyezettség már olyan méreteket ölt, hogy évente több millió ember halálát okozza, és további százmilliók egészségi állapotát súlyosan károsítja, ami később halálos megbetegedésekhez vezethet.

A WHO elnöke, Dr. Tedros Adhanom szerint az egészségtudatosság és a globális környezetvédelem, azért hamis ábránd, mert a Föld népességének 90%-át érinti a légszennyezettség.

A légszennyezettség koncentrátuma már olyan mértékű szennyezettséget mutat, hogy kijelenthető, hogy a szmog a legújabb »dohányáru«"

– hívta fel a figyelmet a WHO.

A népesség több mint 90 százaléka szenved a légszennyezettség káros hatásaitól, vannak akik nem tulajdonítanak ennek jelentőséget, mondván, hogy nem érzékelik ennek hatását, de hosszú távon az egészségkárosító hatás vitathatatlan.

A levegő amit mindennap belélegzünk közös! Mindegy, hogy valaki gazdag vagy szegény, a légszennyezésnek mindenki áldozata"

– mondta Dr. Tedros Adhanom a The Guardiannek.

Ez egy globális egészségügyi vészhelyzet, sürgősen cselekednünk kell!"

– hangsúlyozta a WHO vezetője.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jövő héten rendezi az első globális légszennyezettségi és egészségügyi konferenciát Genfben. Az esemény egy mérföldkő a jövőre nézve, kiemelt figyelmet fordít azokra az országokra ahol a levegő szennyezettsége eléri a kritikus értéket. A résztvevők lényeges javaslatokat is megvitatnak majd a légszennyezettség csökkentésére.
A magyar kormány komoly erőfeszítéseket tesz a károsanyag-kibocsátás csökkentésére

A légszennyezettség egyik legfőbb előidézője a károsanyag-kibocsátás. Ennek mérséklésére és a rezsicsökkentésre ad lehetőséget a kormány a háztartásinagygép-cserére, valamint az elektromos autók vásárlásának támogatására indított pályázata.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a tavalyi pályázati kereteket megemelve a háztartási nagygépek cseréjére kétmilliárd, elektromos autók vásárlására hárommilliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre.

A hűtőszekrényre, fagyasztóra és mosógépre a korábbi pályázati feltételeknek megfelelően csak magánszemélyeknek nyújthatnak be támogatási kérelmet. Az elnyert támogatás a gép energiahatékonysági besorolástól függően vételárának maximum felét fedezi. A besorolás szerinti A+ kategóriában háztartásonként 20 ezer forintra, az A++-ban 40 ezer forintra, az A+++ kategóriában pedig 45 ezer forint támogatásra lehet pályázni.

A tisztán elektromos autók vásárlására magánszemélyek mellett gazdasági társaságok és önkormányzatok is pályázhatnak. Támogatást a bruttó vételár 21 százalékára, maximum 1,5 millió forintig lehet kérni, változás a korábbi kiíráshoz képest, hogy a 15 millió forint maximális bruttó vételárat 20 millió forintra emelték az elektromos autók esetén.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére