Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tálibok lefejeztek egy afgán válogatott röplabdás nőt

888.hu

2021.10.22. 10:40

Afganisztáni jelentések szerint a tálibok lefejeztek egy afgán röplabdázót, aki a női válogatott tagja volt.

 

„Mahjabin Hakimit, a kabuli önkormányzati röplabdaklub egyik legjobb játékosát a fővárosban, Kabulban mészárolták le, amikor a csapatok női sportolók után kutattak – mondta edzője a Persian Independentnek” – írta meg a Daily Wire, hozzátéve: „A lányt a hónap elején ölték meg, de halála titokban maradt, mert a családját megfenyegették, hogy ne beszéljenek – állította az edző, aki a megtorlástól való félelme miatt a Suraya Afzali álnevet használja.”

Mahjabin Hakimit, az afgán női ifjúsági röplabda-válogatott egyik tagját a tálibok lefejezték Kabulban, erősítették meg a források, hozzátéve, hogy a családján kívül senki sem tudja az eset pontos időpontját”

– írta egy másik lap.

Az edző a Persian Independentnek elmondta: „A röplabdacsapat összes játékosa és a többi női sportoló rossz helyzetben van, kétségbeesésben és félelemben élnek. Mindenki menekülni kényszerült, és ismeretlen helyen tartózkodik.”

Zahra Fayazi röplabdázó, aki az Egyesült Királyságba menekült, szeptember végén azt mondta a BBC-nek, hogy az egyik játékost megölték, és hozzátette: „Nem akarjuk, hogy ez megismétlődjön a többi játékosunkkal! A tartományokban élő sportolóinknak el kellett menniük, és máshol kell élniük.

Még a sportfelszereléseiket is elégették, hogy mentsék magukat és családjukat.

Nem akartak semmit megtartani, ami a sporttal kapcsolatos. Megijedtek. Sok vidéki játékosunkat többször megfenyegették tálib rokonaik és a tálibokkal szimpatizálók.

A tálibok arra kérték játékosaink családjait, hogy ne engedjék a lányaikat sportolni, különben váratlan erőszakkal kell szembenézniük.

Egy másik játékos, aki elmenekült, azt mondta, biztos volt benne, hogy a tálibok ölték meg a csapattársát, hozzátéve: »Lehet, hogy más barátainkat is elveszítjük.«”

A Daily Mail értesülései szerint „a sportvilág prominens személyiségeinek lobbizása után Ausztrália is evakuált több mint 50 afgán női sportolót és azok eltartottjait, míg az afgán női ifjúsági labdarúgó-válogatott több játékosa Portugáliában kapott menedékjogot”.

Október 11-én António Guterres ENSZ-főtitkár a tálibok miatt újságíróknak panaszkodott: „Különösen aggasztónak találom, hogy a tálibok megszegik az afgán nőknek és lányoknak tett ígéreteiket. [...] Nagyon kérem a tálibokat, hogy tartsák be a nőknek és lányoknak tett ígéreteiket, és teljesítsék a nemzetközi emberi jogok és a humanitárius jog szerinti kötelezettségeiket.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére