Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A történelem legnagyobb adatkiszivárgásának bejelentésére készül a techóriás

888.hu

2016.09.22. 16:58

A Yahoo nagy bejelentésre készül. A cég több száz millió ügyfelének adatait lophatták el.
KALIFORNIA, SANTA CLARA, 16:28

A Yahoo nagy bejelentésre készül. A cég több száz millió ügyfelének adatait lophatták el.

Augusztusban a Motherboard online hírportál arról számolt be, hogy mintegy 200 millió Yahoo-felhasználó adatait adták el hekkerek a dark weben. Akkor még a cég mindössze annyit reagált a hírre, hogy

tudatában van az állításoknak."

Csütörtökön Kara Swisher, a techipar egyik legelismertebb újságírója arról számolt be a Recode című szaklapnak, hogy Yahoo-s forrásai szerint az óriáscég arra készül, hogy beismerje az adatok ellopását. Az említett források nem mondtak konkrét számokat a kiszivárogtatás méreteit illetően, mindössze annyit állítottak, hogy az adatok kiszivárgása "széleskörű és súlyos".

A Yahoo még nem reagált a sajtó által küldött, az üggyel kapcsolatos kérdésekre.

A Motherboard cikke szerint a hekker – akinek a birtokába kerültek az ellopott adatok – 3 bitcoinért adta el azokat (egy bitcoin akkoriban 1860 dollárt ért). A hekker elmondta a technológiai szaklap újságírójának, hogy az adatok ellopása még 2012-ben történt. A történet azóta sem került nyilvánosságra. Az eltulajdonított adathalmazban felhasználónevek, jelszavak, születési dátumok és e-mail címek találhatóak.

Az adatok kiszivárgása több millió felhasználót érint és azért lát most napvilágot, mert nemrég kezdett el más cégeket is érinteni a probléma, például a LinkedInt, a MySpace-t és a Tumblr-t. Mivel a hekkerek megszerezték a jelszavakat, számos felhasználó más oldalakon levő fiókjai is veszélybe kerültek, ugyanis sokan ugyanazt a jelszót használják több oldalhoz is.

Az átlagos felhasználókon kívül több híres vagy ismert személynek is behatoltak a Twitter-fiókjába, például Mark Zuckerbergnek és Drake-nek is. Azonban ebben az esetben nem beszélhetünk a fiók feltöréséről. A vizsgálatokból az derült ki, hogy a régi jelszavak variációjával tudtak belépni a Twitter-fiókokba.

A botrány szele kellemetlen időpontban legyinti meg a Yahoo-t. A cég ugyanis most készül eladni legfontosabb üzletágait a Verizonnak. Ez egy kis híján 5 milliárdos üzlet – lenne.

Egy átlagos felhasználó nem tudja kivédeni az ilyen típusú adatszivárgásokat, de az egyedi, különleges jelszavakat használatával megelőzhetőek a hasonló esetek. Érdemes minden egyes oldalhoz és szolgáltatáshoz is más-más jelszót használni.

(Buisness Insider, Motherboard)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére