Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A tüntetők saját államot alapítottak Seattle-ben – két nap alatt megbukott

Békési Marcell Kristóf

2020.06.12. 17:00

Szuverén marxi államot alapítottak antifasiszta tüntetők Chaz néven. A második napon kifogytak az élelemből, harmadik nap kimenekültek a hajléktalanok, hatodik nap már egymást jelentgették fel szexuális zaklatásért. És mivel eltörölték a rendőrséget, nincs ki foglalkozzon vele.

Hogyan alakult meg és hogyan vizsgázott első hetében a világ első Nyílt Társadalom alapú állama?

A nyugati parti Antifa a kommunizmussal kísérletezett, és ami kisült belőle, az talán felnyitja a marxista fiatalság szemét: bevezetés a tervgazdaság működésébe, gyakorlat.

Csáz

A marxista utópiát, az úgynevezett Capitol Hill Autonomous Zone-t (a továbbiakban az MTA földrajzi nevek államokra vonatkozó magyarítási szabályait figyelembe véve: Csáz) a Black Lives Matter-tüntetésen részt vevő antifasiszta és fekete tüntetők alakították ki Seattle belvárosában.

A tüntetők május 28-án vették be a belvárost, egész pontosan 6 blokkot és egy seattle-i közparkot, majd néhány heves, a rendőrséggel folytatott összecsapás után – melynek során utóbbiak bőven használtak könnygázt és vízágyút – a város polgármestere is behódolt az időközben általános civilizációs alapnormává váló meghunyászkodásnak, és 30 napra megtiltotta a városban a könnygáz használatát, valamint kivonta a rendőrséget a régióból:

az elpusztított, telegraffitizett belváros május 5-én az Antifáé lett a bent ragadt néhány ezer lakossal együtt.

Csáz méretei nagyjából megegyeznek a Vatikánéval.

A tüntetők néhány nap önfeledt ünneplés után elhatározták, hogy kialakítják a világ első olyan önálló államát, mely a Nyílt Társadalmon alapszik: június 8-án, vagyis hétfőn hivatalosan is megalakították országukat, és annak ellenére, hogy

korábban hevesen kampányoltak az amerikai alkotmány eltörlése mellett, az első dolguk a saját alkotmányuk megírása volt.

Amerikában az alkotmány szerepe jóval hangsúlyosabb, mint az európai demokráciákban: nagyjából olyan szerepe van, mint itthon a Szent Koronának, emiatt a demokrata szavazók egy radikális rétege egyenesen eltörölné azt.

Az autonóm régióban az „állami” szolgáltatások természetesen ingyenesek, valamint a víz, az áram és az élelmiszer is. A munka önkéntességi alapú.

Elsőként kialakították az élethez feltétlenül szükséges, egzisztenciális létesítményeket: egy baseballpályából relaxációs központ lett, egy kávéházból pedig „közösségi színpadot” alakítottak ki, ahol bárki felszólalhat.

Egy közösségi tér nem volt elég, úgyhogy gyorsan csináltak még egyet.

A problémák

Az ingyenes élelmiszer már a második nap elfogyott, úgyhogy a csoport Subreddit-oldalán 48 órán belül megjelentek a „hozzatok kaját, lehetőleg vegánt” üzenetek, és az a groteszk helyzet alakult ki, hogy hazaküldték állampolgáraikat élelmiszerért.

Felkelést csinálnak >szuverén kommunista államot alapítanak >elfogy az összes kaja >elkezdenek éhezni >mindez két nap alatt.

Az ingyenes vízzel és árammal is az volt a baj, hogy az ugye értelemszerűen kívülről érkezett, és miután azért senki nem fizetett, a szolgáltató úgy döntött, hogy akkor ő ezt most lekapcsolná. Ez a veszély egyébként továbbra is fennáll, de egyelőre még csak a figyelmeztetéseket kapják.

Csáz mezőgazdasága

A tüntetők egyébként 5 nap alatt az összes korábbi elvükkel szembementek:

  • Az Antifa jelszava a „No Borders, Just People”, vagyis „Nincsenek határok, csak emberek”, a helyzet viszont az, hogy a harmadik nap már fizikai határokat kellett állítaniuk fegyveres őrséggel.
  • A másik dolog is ehhez kapcsolódik: ugyan az elmúlt években mást sem csináltak, csak a fegyvertartás ellen tiltakoztak, a határőrségüket automata fegyverekkel látták el.
  • Élesen kritizálták Donald Trump migrációs politikáját, ehhez képest a határzár életbe lépése után rögtön leállították a migrációt, új lakókat már nincs kapacitásuk bevenni.
  • Elméletileg „szervezett anarchiában” élnek, ám a valóságban egy helyi fekete banda már az első nap átvette a vezetést a városban: fegyveresen járják a várost, és gyakorlatilag azt csinálnak, amit akarnak: az egyébként erőteljesen baloldali érzelmű helyi rendőrség szerint nőket erőszakolnak és embereket kínoznak odabent, de ugye ők onnan ki vannak tiltva.

Ennyit a fegyvertartás és a határok eltörléséről: a „határőrök”.

Biztosak vagyunk benne, hogy nem utoljára hallunk Csázról, de egyelőre zárjuk le annyival, hogy a város polgármestere a saját rendőrségét a Twitteren próbálta cáfolni, mert az autonóm régió szerinte csak egy ártatlan, békés közösségi kísérlet.

Ehhez képest akkor, amikor odalátogatott, kommandós különosztag kísérte őt be, mintha csak Clinton látogatott volna Bengáziba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére