Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Twitter-felhasználók többsége nem valós személy

888.hu

2022.09.08. 08:40

A Disney 2016-ban, amikor a Twitter megvásárlását mérlegelte, arra a megállapításra jutott, hogy a közösségi oldal felhasználóinak „lényeges hányada” nem valós személy – mondta el helyi idő szerint szerdán Bob Iger, a szórakoztatóipari vállalat akkori vezetője.

 

A Code Conference nevű konferencián Iger arról beszélt, hogy a két cég igazgató tanácsa éppen megkezdte volna a felvásárlásról folytatott tárgyalásokat, amikor ő meggondolta magát, mert a Twitter segítségével jutottak arra a következtetésre, hogy a felhasználók jelentős hányada, de nem a többsége „kamu”.

 

Emlékszem, ahogy csökkent a szememben a vállalat értéke.”

– mondta Iger, aki arról nem beszélt, hogy mit ért „lényeges hányadon”. Maga a Twitter váltig állítja, hogy felhasználóinak kevesebb mint 5 százaléka bot vagy kéretlen tartalmakat posztoló fiók.

A kamuprofilok mennyisége azért döntő fontosságú a Twitter szempontjából, mert Elon Musk milliárdos arra hivatkozva próbál kihátrálni a Twitter megvásárlására tett 44 milliárd dolláros vételi ajánlatából, hogy a mikroblog-szolgáltató nem számolt be megfelelően a kamuprofilok számáról.

Emlékirataiban Iger azt írta, azért gondolta meg magát a Twitterrel kötendő üzlettel kapcsolatban, mert úgy vélte, hogy a mikroblog oldalon „ronda” diskurzus folyik, ami túlzott és nem megfelelő figyelmet kelthet.

A Twitter bírósághoz fordult, hogy kikényszerítse, Musk ne állhasson el a vételi ajánlattól. Iger szavaira egyelőre nem reagáltak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére