Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A világbajnok Magnus Carlsen nem akar orosz sakkozókat látni a versenyeken

888.hu, MTI

2023.02.07. 16:40

A sakkvilágbajnok Magnus Carlsen úgy véli, hogy az orosz játékosokat el kell távolítani a nemzetközi versenyekről.

 

A nagymester a norvég TV2-nek adott keddi interjújában foglalt állást az orosz sakkozók részvétele ellen, érvként az ukrajnai háborút hozva fel álláspontja mellett.
„Minden nap, amikor folyik a harc, egyre furcsább az oroszok ellen játszani.” – fogalmazott a norvég sakkozó.
„Régebben úgy gondoltam, hogy alaposan át kell gondolni, mielőtt felfüggesztik a sportolókat, most viszont, ahogy tovább húzódik a háború, egyre inkább meg vagyok győződve arról, hogy az oroszoknak nem szabad játszaniuk. De nem én hozom meg a döntéseket.”

A sakkozók nemzetközi szövetsége (FIDE) tavaly márciusban, három héttel az ukrajnai háború kitörése után eltiltotta Oroszország és legszorosabb szövetségese, Fehéroroszország válogatottjait a csapatversenyeken való részvételtől, de engedélyezte, hogy a sportolók egyéni versenyeken indulhassanak a FIDE zászlaja alatt.

 

A 32 éves Carlsen 2013 óta a klasszikus sakk világbajnoka, azóta négyszer védte meg a címét, legutóbb, 2021-ben az orosz Jan Nyepomnyascsijt győzte le.

Júliusban a kellő motiváció hiányára hivatkozva visszalépett a sakkvilág koronájáért idén vívandó újabb páros mérkőzéstől, amelyen újfent a világbajnok-jelöltek tornáján első Nyepomnyascsij lett volna az ellenfele. Elutasítása nyomán, a FIDE döntése alapján az orosz és a jelöltek viadalán mögötte második kínai Ting Li-zsen ül asztalhoz a vb-címért áprilisban, a kazahsztáni Asztanában.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére