Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Világbank kiáll a tervezett migráció mellett

Tóth Dalma

2017.05.08. 11:58

A Világbank tervezett népességvándorlást javasol, hogy a jövõ generációinak ne kelljen megvárniuk azt a pontot, amikor kénytelenek lesznek elhagyni az otthonukat, mivel az megszûnik létezni a globális éghajlatváltozás következtében.
WASHINGTON, 11:58

A Világbank tervezett népességvándorlást javasol, hogy a jövő generációinak ne kelljen megvárniuk azt a pontot, amikor kénytelenek lesznek elhagyni az otthonukat, mivel az a globális éghajlatváltozás következtében megszűnik létezni.

Ausztráliának és Új-Zélandnak be kellene engednie azon csendes-óceáni nemzetek állampolgárait, akiket a globális éghajlatváltozás fenyeget. Így fellendíthetnék a gazdaságot, valamint megelőzhetnék a rájuk váró tömeges kényszermigrációt is – áll a Világbank tanulmányában.

A globális éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében a Világbank egyik javaslata szerint Tuvalu és Kiribati lakosainak engedélyezni kellene az átmeneti letelepedést és a munkavállalást Ausztráliában és Új-Zélandon.

Tuvalu lakossága 11 000 főre, Kiribatié pedig 107 000 főre tehető.

A két szigetvilág alacsonyan fekszik a Csendes-óceánon, ezért kiszolgáltatottak a globális éghajlatváltozás következményeinek, többek között a tengerszint emelkedésének. A vízszint megemelkedése már érezhető mindkét országban, mert már több szigetet és otthont is elárasztott az óceán. A Világbank emiatt kiáll a lassú, szervezett migráció mellett, mert nem szeretnék azt, ha hirtelen tömegek indulnának meg Ausztrália és Új-Zéland felé.

A számítások szerint, ha megnyitnák a határokat, akkor 1 300 kiribati és tuvalui lakos vándorolna a szomszédos országokba. A szigetországok kormányai azt szeretnék, ha lassú és önkéntes lenne a migráció, mivel nem akarják, hogy a hazájukat elhagyó embereket migránsként kezeljék.

Eddig 17 ember kért – 11 Tuvaluból 5 pedig Karibatiból – menekültkérelmet Új-Zélandon a globális éghajlatváltozásra hivatkozva. Ezidáig senkinek sem bírálták el pozitívan a kérelmét, 13-at visszautasítottak 4 pedig még elbírálás alatt áll, de valószínűleg a kérvényezők nem fogják megkapni a menekültstátusz, mivel a menekültek helyzetére vonatkozó egyezmény nem ismeri el a globális éghajlatváltozást, mint a menekülést kiváltó okot.

A The Guardian szerint Ausztrália és Új-Zéland inkább a globális éghajlatváltozás negatív hatásainak megelőzésére és csökkentésére törekedne a lakosok áttelepítése helyett.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére