Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A visszavonuló oroszok felrobbantották a stratégiai fontosságú Antonovkai hidat | VIDEÓK

888.hu

2022.11.11. 13:30

Összeomlott a Dnyeper (Dnyipro) felett átívelő, stratégiai fontosságú Antonovkai híd, amely az egyetlen közúti összeköttetést biztosította Herszon közelében a folyó jobb és bal partja között – tájékoztatott az ukrán média helyi szemtanúkra hivatkozva pénteken.

 

A közösségi médiában kezdett terjedni egy videó, amelyen a leírás alapján az látható, hogy a visszavonuló oroszok felrobbantják maguk után a herszoni hidat.

Eleinte sokan azt feltételezték, hogy az Antonovszkij-hídról lehet szó, de egy másik felvétel igazolta, hogy vasúti hidat robbantottak az oroszok, amelynek egy része le is szakadt.

 

 

A napkeltével már a hídról is előkerültek felvételek, amelyen jól látszik, hogy egy hatalmas rész hiányzik az átkelőből.

 

Egy másik felvételen pedig az látható, ahogy az orosz erők egy pontonhidat hasznával hagyják el a területet az Antonovkai híd alatt.

 

Közben Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője közölte, az orosz fegyveres erők veszteségek nélkül befejezték az egységek és felszerelések átcsoportosítását a Dnyeper folyó bal partjára Herszon megyében.

„Herszonban ma moszkvai idő szerint hajnali öt órakor (közép-európai idő szerint háromkor) befejeződött az orosz csapatok egységeinek átcsoportosítása a Dnyeper bal partjára. A jobb parton egyetlen katonai felszerelés és fegyverzet sem maradt.” – mondta a tábornok.

Konasenkov szerint sikerült kivédeni, hogy a személyi állományban, a fegyverzetben, a hadfelszerelésben és a hadianyagban veszteség keletkezzen. Mint közölte, az összes orosz katona átkelt a Dnyeper bal partjára, a Herszon megye jobb parti részét elhagyni kívánó civilek pedig segítséget kaptak a távozáshoz.

A tájékoztatás értelmében az orosz alakulatok a folyam bal partján elfoglalták a műszakilag előkészített védelmi vonalakat és állásokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére