Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Afgán nők tüntettek a munkavállalás betiltása ellen

888.hu

2022.10.31. 18:45

Az afgán fővárosban nők tüntettek hétfőn az ellen, hogy a radikális iszlamista tálibok megtiltották számukra a munkavállalást.

 

A Kabul északnyugati részén található parkban rendezett megmozduláson a nőjogi aktivisták képzettségüket feltüntető transzparenseket tartottak fel, azt követelve a tavaly nyáron hatalomra került iszlamistáktól, hogy dolgozhassanak.

A tüntetést a tálibok feloszlatták.

Az ország északi részén is az utcára vonultak nők vasárnap a tálibok ellen tüntetve. Badahsán tartomány Faiszábád városának egyeteme előtt a női diákok azt skandálták, hogy joguk van az oktatáshoz és „halál a tálibokra”, miután

kitiltották az oktatási intézmény területéről a fejkendőt nem viselő nőket.

Az egyik helyi televízió felvételein látható, hogy a nők a bezárt bejárati kaput döngetve követelték, hogy beengedjék őket, míg a tálibok biztonsági személyzete el nem zavarta őket.

A tálibok szeptemberben több egyetemi szakról is kizárták a nőket, így egyebek mellett elérhetetlenné tették számukra a újságírói, illetve a gépészmérnöki végzettséget.

A hatalomba való visszatérésük után a tálibok szigorúan korlátozták a nők jogait, ismét rájuk kényszerítve az iszlám szigorú előírásait, kizárva őket így a közéletből és a közoktatásból.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére