Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aggódnak a belgák, mert egyre népszerûbb a radikális iszlamista párt

Bokor Gábor

2018.04.11. 15:55

Egész Belgiumot sokkolta, hogy amíg a migránskrízis miatt mindenki olyannak próbálja megõrizni Európát, amilyen korábban volt, addig a 2012-ben alapított Iszlám Párt azzal rukkolt elõ, hogy szélesebb körben kellene hirdetni a vallásuk által elõírt törvényeket és azt rá is kellene erõltetni mindenkire.
BRÜSSZEL, 15:55

Egész Belgiumot sokkolta, hogy amíg a migránskrízis miatt mindenki olyannak próbálja megőrizni Európát, amilyen korábban volt, addig a 2012-ben alapított Iszlám Párt azzal rukkolt elő, hogy szélesebb körben kellene hirdetni a vallásuk által előírt törvényeket és azt rá is kellene erőltetni mindenkire.

Egyre nagyobb a zavar a belga politikai életben, miután a radikális iszlámot képviselő Iszlám Párt bejelentette, hogy létre akarnak hozni egy mini Iszlám Államot az országon belül, ahol a nők és a férfiak külön közlekedhetnek a tömegközlekedési járműveken.

A párt azzal próbálta nyugtatni a kedélyeket, hogy az alkotmányt azért meghagynák, ahhoz nem nyúlnának.

A pártot Redouane Ahrouch alapította 2012-ben, és az önkormányzati választásokon két mandátumot is szereztek – nem meglepő módon Molenbeekben és Anderlechtben, ahol nagyszámú muszlim népesség él.

A helyiek rettegnek attól, hogy az iszlamista párt az idei önkormányzati választásokon nagyon meg fog erősödni, ugyanis az előrejelzések ezt mutatják. Két flamand párt, a nacionalista N-VA és a liberális demokrata Open VLD azt tervezi, hogy alkotmánymódosítást nyújtanak be, hogy a radikális iszlamista pártok megalakulhassanak. 

Undorodom az Iszlám Párttól. Ez Európa megszégyenítése"

– nyilatkozta Theo Francken a belga kormány migrációért felelős államtitkára.

Jan Hertongen flamand szociológus szerint a Belgiumban élő muszlim kisebbség 780 ezer főt jelentett 2015-ben, ami a teljes lakosság 7 százaléka. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére