Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Agybajt okoz Trump a libsiknél

Forisek Ádám

2018.07.29. 21:30

Az amerikai elnök politikája és Twitter-üzenetei miatt egyre több szorongásos pácienssel van dolguk a terapeutáknak és pszichológusoknak.

Az amerikai elnök politikája és Twitter-üzenetei miatt egyre több szorongásos pácienssel van dolguk a terapeutáknak és pszichológusoknak.

Az már eddig is ismert volt, hogy az amerikai liberálisok nem viszonyultak egészséges módon ahhoz, hogy Donald Trump lett az amerikai elnök. Ez talán erős kijelentés lehet, de ha megnézzük az alábbi felvételeket, amelyeken Trump-ellenes tüntetők a beiktatás első évfordulója alkalmából üvöltéssel fejezik ki nemtetszésüket, rögtön világossá válik minden:

Számos pszichológus beszélt a kanadai CBC News-nak, akik arról számoltak be, hogy az amerikai elnök miatt egyre több állampolgár mutat szorongásos tüneteket. Mint ahogy az egyik terapeuta mondta, ezeket az embereket folyamatosan az a félelem tartja hatalmában, hogy a világ nemsokára véget ér Trump miatt.

Úgyhogy már nevet is kapott a jelenség: Trump-szorongás

A fenti megnevezést a Harvard Medical School és a Yale School of Medicine pszichiátriai munkatársai adták a rendellenességnek. Önmagában ez nem hivatalos diagnózis, de a szakértők szerint nagyon is vannak jól elhatárolható vonásai: a 2016-os elnökválasztás után terjedt el igazán, és figyelemre méltó módon hasonlítanak a Trump-szorongásban szenvedő emberek a más mentális betegséggel küzdő emberekre – saját nagyszerűségbe vetett hit, a mások figyelme iránti igény és az empátia súlyos hiánya jellemzi őket.

A Trump-szorongás másik jellemvonása, hogy a „páciensek” tehetetlenséget éreznek, és azt, hogy elvesztették a kontrollt. Legtöbbjük attól tart, hogy háború közelít. Ezen kívül pedig rengeteg időt töltenek közösségi oldalakon, van, hogy egész éjjel fent maradnak, és morfondíroznak az ország jövőjéről. Emiatt a legtöbben rosszul alszanak.

Számos pszichológus arról is beszámolt, hogy rendkívül sokan keresik fel őket az LMBTQ-közösségből, általában azzal, hogy féltik a házasságukat – úgy vélik ugyanis, hogy Trump valamiért tönkreteheti őket.

Érdekes adalék, hogy a Trumpot támogatók is problémákkal küzdenek, igaz, ezek egészen más természetűek: ők főleg a szociális, vagy családi kapcsolataikban történő elszigetelődést tapasztalják meg, a liberálisok ugyanis egyszerűen kiutálják őket. Emellett attól is tartanak, hogy rájuk támadnak, amiért szimpatizálnak az amerikai elnökkel. Elnézve a 2016-os elnökválasztást követő állapotokat talán kijelenthető, hogy az elnökkel szimpatizálók félelme sokkal racionálisabb, mint a liberálisoké.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére