Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ájuldozó kommentek érkeznek Orbán Viktor berlini előadására

888.hu

2022.10.12. 15:50

Úgy tűnik, ritkán hallanak ilyen józan elemzéseket a helyzetről...

 

Amint arról a 888.hu is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök kedden Berlinben egy pódiumbeszélgetésen vett részt, amelyet a Cicero című politikai magazin főszerkesztőjével és a Berliner Zeitung című lap kiadóvállalatának tulajdonosával folytatott.

A kormányfő többek között arról beszélt, hogy Brüsszel szankciós politikája „negligálja az európai érdekeket” és „tönkre teszi” a német és a magyar gazdaságot, Moszkvát viszont hozzásegíti ahhoz, hogy fél év alatt megkeressen annyi pénzt az energiahordozók értékesítésével, mint korábban egy év alatt. Hozzátette:

nem magát az eszközt, a szankciós politikát kifogásolja, hanem a megvalósítást.

Mint mondta, szankciót csak „intelligensen” szabad kivetni, és csak az erősebb fél helyzetéből.

Szólt arról is, hogy az ukrajnai konfliktus kapcsán elsősorban a magyar érdekeket nézi, márpedig az ország az ukrajnai háború közvetlen hatósugarában él, emiatt erős fenyegetettségérzése is van. Elmondta,

Magyarország a béketáborhoz tartozik, „az azonnali tűzszünet és az azonnali béketárgyalások híve vagyok”.

 

 

A Cicero magazin YouTube-csatornájára feltöltött előadást gyakorlatilag tátott szájjal nézik a németek és a kommentekben hangot is adnak egyetértésüknek.

 

Nézzük őket:

„Szóval, ha lehet reálpolitikai remekműről beszélni, akkor Orbán Viktornak ez az érvelése a háborúról remekmű, függetlenül attól, hogy a moderátorok vagy az újságírók nem szívesen hallják Trump nevét. Az viszont abszurd, hogy Németországban ezt a háborút az USA szerepe nélkül vizsgálják és értékelik, és téves, sehová sem vezető utakra vezetnek.”

„Nagyszerű interjú, és nagyon érdekes válaszok Orbántól. Szerintem sok mindenben igaza van.”

 

„A legjobbat akarja az országának.”

 

„Le a kalappal, ez az ember kiáll a népe és a hazája mellett. Egy ilyen politikus jót tenne Németországnak.”

„Fontos lenne, hogy ezt a beszélgetést az amerikai közönség számára is elérhetővé tegyük. Az amerikai mainstream sajtó tévesen értelmezi ezt a beszélgetést.”

„Köszönöm az interjú közzétételét. A közszolgálati rádióban nem hallani ilyen dolgokat szűretlenül. Ugyanakkor meglep, hogy Orbán véleménye mennyire tükrözi az enyém és sok ismerősöm véleményét.”

 

„Az ember a hazáját és a népét képviseli. Kormányunk csak önmagát képviseli, a választóit nem. Tisztelem őt.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére