Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akkora probléma a muszlim párhuzamos társadalom ebben a skandináv országban, hogy állami beavatkozás lesz a vége

Forisek Ádám

2017.09.23. 08:23

Lokke Rasmussen dán miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy lépéseket fog tenni a muszlim párhuzamos társadalom és az azzal járó no-go zónák ellen.
KOPPENHÁGA, 08:23

Lokke Rasmussen dán miniszterelnök ígéretet tett arra, hogy lépéseket fog tenni a muszlim párhuzamos társadalom, és az azzal járó no-go zónák ellen.

A dán miniszterelnök szerint országában annyira súlyossá vált a probléma, hogy néhány területen állami beavatkozásra lesz szükség – ami csak azért hat furcsán, mert Dániában az állam csak ritkán dolgoz ki különleges szabályzást például az iskolák vagy a lakhatás tekintetében. 

Rasmussen nyugati kollégáitól igencsak eltérő véleményt fogalmazott meg, hiszen sokan még a mai napig tagadják a no-go zónák létezését.

Realistán kell hozzáállni a helyzethez, és más szabályokra van szükség egy olyan kérdésben, ahol a bandák kezében van a hatalom, és a rendőrség nem tud dolgozni. Nem fogok ölbe tett kézzel hátradőlni, és hagyni, hogy ez megtörténjen”

 – szögezte le a miniszterelnök.

Mint mondta, minden lehetséges alternatívát kipróbáltak, eredménytelenül – ezért van szükség a dán parlament erőteljesebb fellépésére. Ezért Rasmussen három miniszterét bízta meg azzal, hogy dolgozzanak a sikeresebb integráción.

Valószínűsíthetően ez azzal fog járni, hogy az önkormányzatok helyett már közvetlenül a minisztereknek lesz beavatkozási joguk például egy iskola vagy egy lakóövezet ügyeibe.

 A kezdeményezést a Dán Néppárt (DF) támogatja. Martin Henriksen néppárti külügyminiszter szerint lehetetlen a párhuzamos társadalmak szülte problémát helyi szinten megoldani. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére