Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alig tudják kezelni a migránsok okozta helyzetet a német hivatalok

Pörge Béla

2017.08.15. 10:58

Annyi migráns tesz náluk panaszt, hogy nem bírják az óriási mértékû munkát a német közigazgatási hatóságok.
BERLIN, 10:58

Annyi migráns tesz náluk panaszt, hogy nem bírják az óriási mértékű munkát a német közigazgatási hatóságok.

Az elmúlt években folyamatosan, nagymértékben növekedett a migránsok által beadott panaszok száma Németországban. Általában azt sérelmezik, hogy nem kapnak menekültstátuszt.

Az idei évre odáig fajult a helyzet, hogy akár a 200 ezret is elérheti az ilyen panaszok száma, míg két éve még csak 50 ezer ehhez hasonló ügyről volt szó.

A helyzet drámai"

— mondta Robert Seegmüller a DPA-nak.

Valóban nincs egyszerű dolga a német hatóságoknak, ugyanis kétezer bíró foglalkozik ezekkel a panaszokkal, idén egy emberre száz ügy jut. Próbálnak persze új embereket felvenni, de Seegmüller szerint nagyon kevés az olyan pályázó, aki alkalmas a munkára.

További érdekesség a Kronen Zeitung cikke alapján, hogy az ilyen eljárásokra már hely sem nagyon van. Eközben pár napja arról számoltunk be, hogy mennyi felesleges férőhely van a német menekültszállókon.

Jól szemlélteti a migránsok okozta helyzetet a legnagyobb közigazgatási bíróság, a berlini. 2015-ben 750, idén eddig 13 500 ügy került az ottani bírák elé.

Míg a hatóságok próbálják gyorsítani az eljárásokat, addig a Soros Györgyhöz köthető Pro Asyl éppen azért kritizálja a hivatalokat, hogy nem elég alaposan döntenek egy-egy migráns ügyében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére