Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állami segélyből él a szíriai bevándorlók háromnegyede Németországban

Bertha László

2019.09.23. 10:38

A Németországba bevándorolt munkaképes korú szíriaiak mintegy háromnegyede munkanélküli segélyből él.

A szír állampolgárok munkanélküliségi rátája a hivatalos statisztikák szerint 44,2 százalék volt ez év júniusában, ami alig néhány százalékos csökkenést jelent a tavalyi év hasonló időszakában meglévő 49,6%-os adathoz. A számokat jelentősen javítja, hogy azokat az embereket, akik integrációs vagy nyelvtanfolyamon vesznek részt, azokat nem munkanélkülinek, hanem „alulfoglalkoztatottnak” tekinti a német állam.

Fotó: AFP

IV. Hartz nevezetű munkanélküli támogatásból azok is részesülnek továbbá, akik nem keresnek annyi pénzt, hogy abból önállóan fenntartsák magukat. A hivatalos adatok szerint a szír bevándorlók 74,9 százaléka, azaz mintegy háromnegyede részesül segélyben.

Szinte egy egész népcsoport szisztematikusan vándorolt be a szociális rendszerünkbe

– jelentette ki az AfD politikusa, René Springer, aki szerint nem csoda, hogy a szövetségi kormány magasabb adókat követel.

A képviselő által kikért adatokból tisztán látszik, hogy a szíriaiak jelentik a második legnagyobb csoportot a segélyezettek között, ami nagy aránytalanságot mutat. Németországban a lakosság mintegy 87%-a rendelkezik német útlevéllel, a szíriaiak pedig az emberek mindössze 1%-át teszik ki, ehhez képest ők alkotják az állami segélyezettek 10,5 százalékát – írja a Junge Freiheit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére