Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai feketék miatt elmaradhat idén a "fehér karácsony"

Nagy Gábor

2017.11.30. 14:58

A Black Lives Matter nevû szervezet különleges haknival készül az idei karácsonyra.
LOS ANGELES, 14:58

A Black Lives Matter (BLM) nevű szervezet különleges haknival készül az idei karácsonyra.

Dr. Melina Abdullah, a Los Angeles-i Kaliforniai Állami Egyetem (CSU-LA) professzora a helyi BLM egyik vezetője. Most, hogy közelednek az ünnepek, a kaliforniai BLM-esek azt találták ki, hogy megszabadítják a karácsony ünnepét az úgynevezett "fehér vállalatoktól". Abdullah szerint Amerikában ezek a vállalatok működtetik a kapitalizmust, így a professzortól maga a kapitalizmus is megkapta a "fehér" jelzőcskéjét.

Hogy mi a gond a "fehér cégekkel" és a "fehér kapitalizmussal"? A válasz nagyon egyszerű: az amerikai gazdasági intézményrendszer "eredendően rasszista"; s fontos, hogy a feketék megértsék: a gazdaság és a faji struktúrák össze vannak kötve.

Nemcsak a rendfenntartó rendszert kell megszüntetni – amely szó szerint megöli a társainkat, hanem ezt az egész, fehér felsőbbrendűséget sugárzó, kapitalista, patriarchális, heteronormatív szisztémát, amely egyébként a rendőrök által elkövetett gyilkosságok egyik legfőbb oka"

– mondta egy rádióműsorban Abdullah, akitől egyébként a marxista nézetektől sem állnak messze – köszönhetően a családjának.

A BLM egy "csodálatos dolog" az Egyesült Államokban: Dr. Anthony Ratcliff – aki szintén CSU-LA-n tanít – tavaly szervezte meg a szervezet első kaliforniai ifjúsági táborát. Ratcliff akkor így fogalmazott: "a Black Lives Matter nevű szervezet azért alakult, hogy egy erős kritikát fogalmazzon meg a rasszizmussal, a szupremáciával, a szexizmussal, homofóbiával és a transzfóbiával szemben, ugyanakkor nekünk (a BLM-nek – a szerk.) a kapitalizmussal szemben is ellenpólust kell felmutatnunk".

Visszatérve a kaliforniai BLM mostani kezdeményezésére, az elmúlt hétvégén meghirdették az úgynevezett "fekete karácsonyt". A kampánynak az a lényege, hogy a fekete amerikaiak ne vásároljanak olyan cégektől, melyeknek köze van a fehérekhez. Támogassák inkább azokat a cégeket, akik így vagy úgy, de a feketéket segítik.

A BLM kampánya egy weblapot is kapott, melynek már a felvezetése is igencsak mókásra sikerült:

Donald Trump személye megtestesíti a 'fehér kapitalizmust'. Ha nem csíped őt, akkor amit csak tudsz, tarts vissza tőle. [...] Hisszük, hogy a fehér elnyomásra van válasz: ez pedig a 'fekete kapitalizmus'."

Nem csak Los Angelesben szerveznek, szerveztek hasonló akciót a BLM-sek. A sokak által csak terrorszervezetnek titulált "jogvédők" Minneapolisban, San Franciscóban is felvonultak már, nem egyszer közlekedési káoszt zúdítva az adott városra. De a BLM-nek már tavaly is voltak igencsak aggályos akciói. Akkor például az amerikai elnök kaliforniai golfklubjánál rendeztek balhét, s úgynevezett "Christmas Carolok" helyett "Protest Carolokat" énekeltek, a különbség csupán annyi volt, hogy a karácsonyra utaló szavakat Trump-ellenes jelszavakra cserélték.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére