Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai különleges erők tagjait vetheti be a Pentagon a kijevi nagykövetség védelmére

888.hu

2022.05.23. 14:10

A The Wall Street Journal vasárnapi jelentése szerint a Fehér Ház továbbra is aggódik az Ukrajnában tartózkodó amerikai diplomaták miatt.

 

A Pentagon tisztviselői azt fontolgatják, hogy az amerikai különleges erők tagjait bevetik a nemzet újra megnyitott kijevi nagykövetségének őrzésére, miközben Oroszország folytatja katonai invázióját Ukrajnában.

 

Szoros kapcsolatban állunk kollégáinkkal a külügyminisztériumban a lehetséges biztonsági követelményekről, most, hogy újraindították működésüket a kijevi nagykövetségen.”

– mondta John Kirby, a Pentagon sajtótitkára egy nyilatkozatban.
„De semmilyen döntés nem született, és semmilyen konkrét javaslatot nem vitattak meg a minisztérium vezetői szintjein az amerikai katonák visszatéréséről Ukrajnába erre vagy bármilyen más célra.” – tette hozzá.

 

A kijevi amerikai nagykövetséget a külügyminisztérium szerint jelenleg a diplomáciai biztonsági szolgálat védi.

Vannak azonban olyanok, akik attól tartanak, hogy ez a lépés tovább eszkalálhatja Amerika részvételét egy Oroszországgal való közvetlen konfliktusban.

 

A Biden-kormányzat egyértelműen kijelentette, hogy nem szándékozik amerikai katonai erőket küldeni Ukrajnába. Ehelyett az Egyesült Államok humanitárius és katonai támogatással segít. A múlt héten a Kongresszus további 40 milliárd dolláros támogatást hagyott jóvá Ukrajnának.

Az Egyesült Államok már több ezer katonai katonát küldött Lengyelországba és Kelet-Európába, hogy segítsen az ukrán menekülteknek.

A külügyminisztérium múlt hét szerdán jelentette be, hogy három hónappal az átköltöztetést követően ismét felvonta az amerikai zászlót a kijevi amerikai nagykövetségen.

Ma hivatalosan is újraindítjuk a működést az Egyesült Államok kijevi nagykövetségén. Az ukrán nép a mi biztonsági segítségünkkel megvédte hazáját Oroszország lelkiismeretlen inváziójával szemben, és ennek eredményeként a csillagok és csíkok ismét a nagykövetség felett lobognak.”

– áll Antony Blinken külügyminiszter szerdai közleményében.
„Büszkén állunk Ukrajna kormánya és népe mellett, és továbbra is támogatjuk őket, ahogyan megvédik országukat a Kreml brutális agressziós háborújától.” – tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére