Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikai különleges erők tagjait vetheti be a Pentagon a kijevi nagykövetség védelmére

888.hu

2022.05.23. 14:10

A The Wall Street Journal vasárnapi jelentése szerint a Fehér Ház továbbra is aggódik az Ukrajnában tartózkodó amerikai diplomaták miatt.

 

A Pentagon tisztviselői azt fontolgatják, hogy az amerikai különleges erők tagjait bevetik a nemzet újra megnyitott kijevi nagykövetségének őrzésére, miközben Oroszország folytatja katonai invázióját Ukrajnában.

 

Szoros kapcsolatban állunk kollégáinkkal a külügyminisztériumban a lehetséges biztonsági követelményekről, most, hogy újraindították működésüket a kijevi nagykövetségen.”

– mondta John Kirby, a Pentagon sajtótitkára egy nyilatkozatban.
„De semmilyen döntés nem született, és semmilyen konkrét javaslatot nem vitattak meg a minisztérium vezetői szintjein az amerikai katonák visszatéréséről Ukrajnába erre vagy bármilyen más célra.” – tette hozzá.

 

A kijevi amerikai nagykövetséget a külügyminisztérium szerint jelenleg a diplomáciai biztonsági szolgálat védi.

Vannak azonban olyanok, akik attól tartanak, hogy ez a lépés tovább eszkalálhatja Amerika részvételét egy Oroszországgal való közvetlen konfliktusban.

 

A Biden-kormányzat egyértelműen kijelentette, hogy nem szándékozik amerikai katonai erőket küldeni Ukrajnába. Ehelyett az Egyesült Államok humanitárius és katonai támogatással segít. A múlt héten a Kongresszus további 40 milliárd dolláros támogatást hagyott jóvá Ukrajnának.

Az Egyesült Államok már több ezer katonai katonát küldött Lengyelországba és Kelet-Európába, hogy segítsen az ukrán menekülteknek.

A külügyminisztérium múlt hét szerdán jelentette be, hogy három hónappal az átköltöztetést követően ismét felvonta az amerikai zászlót a kijevi amerikai nagykövetségen.

Ma hivatalosan is újraindítjuk a működést az Egyesült Államok kijevi nagykövetségén. Az ukrán nép a mi biztonsági segítségünkkel megvédte hazáját Oroszország lelkiismeretlen inváziójával szemben, és ennek eredményeként a csillagok és csíkok ismét a nagykövetség felett lobognak.”

– áll Antony Blinken külügyminiszter szerdai közleményében.
„Büszkén állunk Ukrajna kormánya és népe mellett, és továbbra is támogatjuk őket, ahogyan megvédik országukat a Kreml brutális agressziós háborújától.” – tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére