Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Angliában hátrányból indulnak a fehér fiúk az egyetemi felvételin

888.hu

2022.05.14. 11:00

Egy a cambridge-i egyetemen tanító professzor szerint a fehér fiúk hátrányos helyzetbe kerülnek a felvételi eljárásnál, a „kiváltságok” elleni kultúrharc miatt.

 

David Abulafia professzor szerint az állami iskolákból jelentkezők előnyben részesítése a „jól képzett, magániskolákból érkező versenytársakkal” szemben az utóbbi néhány évben vált „nyilvánvalóvá”, de ez már régóta így van.

Erről írt a Spectator nevű angol lapban.

Szerinte az egyetemi felvételik a kultúrharcok újabb színterévé váltak, ahol a „fehér”, a „férfi” és a „kiváltságos” a rosszallás kifejezései, amelyeket az igazságtalanság igazolására kapcsolnak össze.

 

A professzor amellett érvelt, hogy az „elképzelt osztály” ne határozza meg, hogy egy jelentkező megkapja-e a helyet, és azt javasolta, hogy az iskolák nevét távolítsák el a jelentkezési lapokról.

Ő úgy gondolja, hogy „az igazán hátrányos helyzetű jelentkezők vitathatatlanul a kiváló magániskolákból érkező fehér férfiak”.

A szép új világban tehát a jó iskolákból jövő tehetséges angol fiúkat már nem látják olyan szívesen az egyetemen. Csak azért, mert fehérek, férfiak és rendezett környezetből jönnek.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére