Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Antiszemita támadások kereszttûzében egy holland politikus

888.hu

2016.02.11. 17:38

Lodewijk Asscher holland miniszterelnök-helyettes az antiszemita támadások miatt többé nem fogja használni a közösségi médiát - tájékoztat a Jewish Telegraphic Agency.
Tisztelt kutya 

A holland politikus „Tisztelt kutya” címet viselő listáján olyan nevek, felhasználók szerepelnek, akik antiszemita szövegekkel zaklatják őt az interneten.

Sokszor már nem is válaszolok azoknak az embereknek, akik a közösségi médián keresztül keresnek fel.”

Asschernél mostanra annyira betelt a pohár, hogy azt javasolta a felhasználónak, hogy mielőtt közzétennének róla valamit, először mutassák meg az anyjuknak a szöveget.

Ha ők is azt gondolják, hogy ez jó ötlet, akkor menjen és posztolja”

– írta a holland politikus. 

A holland miniszterelnök esete nem egyedi, hiszen minden jel arra mutat, hogy a gyűlölködés, és az antiszemitizmus nem csupán a magyar szélsőjobb sajátossága, és felvillant egy sokkal súlyosabb és egész Európát érintő problémát.  

Respectloze hond.Beste reageerders, Ik merk dat ik dankzij jullie te vaak niet meer reageer als mensen me via social...

Közzétette: Lodewijk Asscher – 2016. február 9.

Modern antiszemitizmus Európában és a francia alijahullám

Tavaly közel 10 ezer nyugati-európai zsidó költözött Izraelbe, ami a valaha mért legmagasabb szám; közülük majdnem 8 ezren Franciaországból vándoroltak el, ami mögött valószínűleg ott van, hogy a franciaországi zsidókat éri a legtöbb támadás, többnyire muszlim szélsőségesek részéről.

Szakértők szerint a második világháború óta nem éreztek hasonló fenyegetést az európai zsidók – állítja a The Times of Israel. Belgiumban, Dániában, Hollandiában és más európai országokban, valamint a legnagyobb mértékben Franciaországban érték támadások a zsidókat – főként muszlim szélsőségesek részéről.

Franciaországban él a legnagyobb – félmilliós lélekszámú – európai zsidó közösség, amelynek intézményeit, iskoláit és zsinagógáit rohamfelszerelést viselő rendőrök védik.

(via: jta.org, mti)  

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére